Samsunspor ilk maçında Balıkesirspor'u farklı yendi.
Bu maçta alınan galibiyet değil asıl sevindirici olan oynanan futbol, saha içine yansıyan ve bariz şekilde tribünlerden de görülen sistem değişiklikleri ve kazanma iştahı oldu.

Samsunspor gibi hem geniş, hem de kaliteli kadroyu; sahadaki, kulübedeki ve tribündeki oyuncularıyla tamamını hazır tutup aynı hedefe kilitlemek zordur.

Samsunspor'da en önemli başarı bu. Mehmet Altıparmak bunu başarmış.
Takım ruhu...
Bu çok önemli...

Gelelim maça.
Mehmet Hocanın saha içindeki kilit ismi Osman.
Bu bariz belli oluyor?

Takım sahaya 4-3-3 sistemi ile çıkmış. Ancak ilk 10 dakikada rakibin etkisiz olduğunu gören Mehmet Hoca B planını devreye soktu.
Samsunspor atak yaparken bir anda Osman'a defansın arasına çekip Boli ? Burak - Osman üçlüsüne döndü. Böylece Samsunspor atak yaparken 3-5-1-1 sistemi ile adeta topuyla, tüfeğiyle ama defans güvenliğini de elden bırakmadan atak yapmaya başladı.

Zaten rakibin dengesini de bu bozdu.

Top rakipte iken yine 4- 3 -3 sistemine dönüp bu kez Osman orta sahaya gelerek rakibe ilk basan ve oyun kurmasına izin vermeyen isim oldu.

Osman'ın bu mücadelesine orta sahada topa çok iyi hükmedip takımı hücuma çıkartan Hasan, kanatları mükemmel kullanan Melih ve Yasin ile gol atmasa da orta sahadan gelen arkadaşlarına harika alan açan Tomane de eklenince güzel oyun ve farklı galibiyet çıktı.
Bu sistemin riski yok mu derseniz, var tabi. O da şu. 3-5-2 sisteminin asıl amacı oyunu en fazla 30 metreye çekip çabuk top kapıp hızlı hücuma çıkmak.
Samsunspor ise oylunu yaklaşık 50 metrede oynadı Boli ve Burak orta sahaya çıkamadı.
Samsunspor 3-5-2 oynadığı zamanda oyun boyunu 30 metreye çekemezse hızlı kanat oyuncuları olan takımlara karşı sıkıntı yaşar.
Ama bu ligde böyle kaç takım var o da tartışılır.
Samsunspor harika bir takım, hem de sistem takımı yapmış.
Mehmet Altıparmak ise Ertuğrul Sağlam arasındaki fark ta bu...