Milli Savunma Bakanlığı tarafından 11 Eylül 2021 tarihinde Suriye'de, İblid saldırısında 2 kahraman askerimizin şehit olduğu 3 kahraman askerimizin ise yaralı olduğu açıklanmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kalleş saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman çavuşlar Mücahit Sınırtepe ve Ramazan Demir için bir taziye mesajı yayımladı. Teröristler tarafından düzenlenen kalleş saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan3 kahraman askerimizden birisi olan Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı (21), ise 12 Eylül 2021 tarihinde şehit oldu. Şehidin Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi yıldırım hızında ulaştı. Türkiye 3 kahraman evladının acısı ile sarsılırken bir acı haberde Konya'nın Akşehir ilçesine düştü. Pençe-Şimşek Harekatı kapsamında üs bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen taciz ateşinde yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem (23), kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
2 günde 4 kahraman vatan evladımız şehadet şerbeti içti.4 ocağa ateş düştü ,yürekler yandı. Bu büyük acının ne kadar farkında olduk bilmiyorum. Ateşin düştüğü evde olmak hiç kimse için kolay olmadı. Yanan yürekler vatan için bayrak için ödenen bedelin ne kadar büyük olduğunu bütün Türkiye'ye bir kez daha gösterdi .Şehit ateşinin düştüğü o evler yine bildik evlerdi. Şehitler ise cennet kokulu güzel gençlerdi. Hepsi hayallerinden vazgeçti, hepsi büyük acılar bırakarak sonsuzluğa yürüdüler. Türk bayrağına sarılı tabutlar içerisinde baba ocaklarına son kez getirilen o kahramanlar bizim için şehit düştüler. Daha ne kadar bu acıya dayanacağız, daha ne kadar ödenen bu büyük bedelin canımızı acıtmasına boyun bükeceğiz. Şehitler tepesi elbette ki boş kalmayacak. Birileri bizim için şehadete koşarken birileri de o şehadetin değerini bilmeyecek mi? Borcumuz var şehitlerimize gazilerimize bu borç parayla pulla ödenmez. Minnet duygusu vefa duygusu asla geride kalmamalıdır. Çünkü onlar fazlasını hak ediyor. Şehitlerimizin sayesinde vatanımız var bayrağımız var. Kıymet bilmiyorsak kıymet bilmeyeceksek kalbimiz dursun .Suriye'de Irakta hangi evladımız şehit düşüyorsa Türkiye'de ve bulunduğumuz bu sıkıntılı coğrafyada huzur içerisinde yaşayalım diye şehit düşüyorlar. Zannedilmesin ki şehitlerimiz sahipsiz ,kanları yerde bırakılıyor. Tüm karanlık güçler misliyle bedel ödemeye devam ediyorlar. O güzel şehitler asla sahipsiz değiller.


Konya'nın aslanı kahraman evladımız Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem henüz 23 yaşındaydı. 8 yaşında iken annesini 20 yaşında iken de babasını kaybetmiş, 5 kardeşiyle birlikte 85 yaşındaki babaannesinin yanında yaşıyordu. Kolay bir yaşamı olmamıştı. Kuzey Irak'ta PKK'lı hainlerin açtığı taciz ateşi sonucunda şehadet şerbeti içti. Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem'in cenazesi, Türk Yıldızları'na ait kargo uçağıyla memleketi Konya'ya getirildi. Şehidin Cenazesi, Akşehir Devlet Hastanesi'nin morguna konuldu.13 Eylül günü Şehit Ömer Faruk Erdem'in naaşı, morgdan alınıp dini ve askeri törenin yapılacağı Akşehir'deki Nasreddin Hoca Meydanı'na getirildi. Kardeşleri ve babaannesi tarifsiz bir acıyla sarsılmışlardı. Ateşin düştüğü yangın yerinde olmak gerçekten çok zordu. Bu fotoğrafı doğru okumayan gözler kör olsun .Kolay yetişmiyor bu güzel askerler. Ne acıdır ki Türkiye şehitlerini sonsuzluğa uğurlamaya devam ediyor. Şehitlerimizin ruhları ,şad mekanları cennet olsun. Başımız sağolsun.Unutma Türkiyem bu güzel askerler bizim için şehadete koşuyor.