Piyade Binbaşı Mete Yıldırım, Barış Pınarı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nin Tel Abyad bölgesinde konuşlu 11'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevliydi. 23 Kasım 2021 tarihinde, P.Bnb. Mete Yıldırım meydana gelen silah kazası sonucu yaralanmış, hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.  

       Adına ister kader ,ister başka bir şey diyelim .Asla  bu sonucu değiştiremeyiz ,herkese nasip olmayacak  rütbelerin en büyüğü şehitlik  rütbesi  bu defa Piyade Binbaşı Mete Yıldırım'a nasip oldu. Kahraman Binbaşımız kaldırıldığı hastanede şehadet şerbeti içerek hakka yürüdü. Hiç şüphesiz kahraman şehidimizin acı haberi Ankara'nın  Elmadağ ilçesindeki baba ocağına soyadı gibi yıldırım hızında düştü.40 yaşındaki şehit Piyade Binbaşı Mete Yıldırım evli  1 kız ,1'de erkek çocuk babasıydı. Şehidimizin babası üç yıl önce vefat etmiş, annesi Fatma hanım ise hayattaydı. Suriye'den gelen şehadet haberi 23 Kasım 2021 günü Ankara'nın Elmadağ ilçesini adeta yangın yerine çevirmişti. Tarifsiz bir acıyla bütün duyarlı yürekler dağlanmıştı. şehidin annesi, eşi, çocukları  ve ağabeyi hayatlarının belki de en zor gününü yaşıyordu. Kahraman şehidimiz Binbaşı Mete Yıldırım'ın Türk Bayrağına sarılı naaşı 24 Kasım 2021 günü Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda protokol üyeleri ve silah arkadaşları tarafından düzenlenen  uğurlama töreninin ardından  memleketi Ankara'ya gönderildi. Şehit Binbaşı Mete Yıldırım'ın , Elmadağ'daki babaevi hiç olmadığı kadar kalabalıktı. Ateşin düştüğü yerde olmak şehidimize yapılabilecek son görevlerin en anlamlısı ve en vefalı olanıydı. Bu yüzden Ankara'nın Elmadağ ilçesi olağanüstü bir güne tanıklık ediyordu .Tanıyan ,tanımayan  duyarlı tüm insanlar şehit Binbaşı Mete Yıldırım'ın son yolculuğuna katılmak için gelmişti. Şehit hepimizin şehidiydi ister terör saldırısı sonucu ,ister silah kazası sonucu şehadet şerbeti içmiş olsun kahraman şehidimiz milleti için vatanı ve bayrağı için seve seve canını feda etmişti. Şehidimizin Elmadağ ilçesindeki Ulu Camii'nde düzenlenen  cenaze töreninde, eşi Semra Yıldırım, annesi Fatma Yıldırım, 12 yaşındaki oğlu Egemen Yıldırım ve 8 yaşındaki kızı Azra Yıldırım dua edip   gözyaşı döktüler. Şehidin ağabeyi Astsubay Mustafa Yıldırım  taziyeleri büyük bir metanetle kabul etti. ikindi vakti kılınan cenaze namazının  ardından Elmadağ Şehitliği'nde  bir güzel vatan evladımız daha vatan toprağına emanet edildi. Zor bir uğurlamaydı. Söz bitmişti, yüreklerdeki acı tarifsizdi. Kimsenin elinden duadan başka bir şey gelmiyordu. Şehidimize Allah rahmet eylesin. 

     Her şehidimiz gibi şehit Binbaşı Mete Yıldırım'da cennet kokuyordu. Hepimiz için her şehidimizin cenaze töreni bir  yangın yeridir. Çünkü ateş düştüğü yeri yakmıştır. Ateşin yaktığı yerde olmak hepimiz için bir borçtur. Belki de bu yüzden şehit cenazeleri daha çok kalabalık oluyor. Şehitlerimizin tamamına ayrımsız minnettarız. Şehidimiz Piyade Binbaşı Mete Yıldırım güle güle ,ruhunuz şad ,mekanınız cennet olsun. Siz hayallerinizi vatanımız ,bayrağımız ve milletimiz için yarım bıraktınız. Vazgeçtiklerinizin karşılığında bayrağımız gönderinde özgürce  dalgalanıyor ,cennetle müjdelendiniz .Unutursak, unutturursak kanımız kurusun. 

       Ailenizin, milletimizin  ve hepimizin başı sağ olsun. Minnettarız.