Son beş maçlık periyoda deplasmandaki Altınordu galibiyetiyle girmek moral ve motivasyon açısından oldukça önemliydi. Üst sıralardaki rakiplerimizin de puan kaybetmesiyle haftayı kazançlı kapattık. Puan tablosunda play-off potasına girerek yarışın içinde olduğumuz mesajını vermiş olduk.

Fuat Çapa hocanın takımın başına geçmesiyle birlikte takım savunması anlamında ilerleme gösterdik. Bunda Nurullah'ın yeniden forma giymesi de kesinlikle etkili oldu. Boy avantajını kullanarak yan topları çıkıp rahatlıkla alabiliyor olmasından dolayı duran toplardan artık gol yemiyoruz.

Son birkaç maçta sahada ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü çizmeye başlamış olmamız bizleri yeniden heyecanlandırıp, "acaba?" dememizi sağladı.

Pazar akşamı sahamızda oynanacak olan Ankaragücü karşılaşması da bu anlamda çok daha fazla önem kazanmış oldu.

Maç fazlasıyla puan tablosunda lider konumunda bulunan rakibimiz, tıpkı bizim gibi büyük bir camia ve onlar da süper ligde olmayı hak ediyor. Oldukça tecrübeli oyunculara sahipler. Fakat son 5 maçta 3 mağlubiyet aldılar ve bunların hepsi de deplasman maçıydı. Bunu kendi açımızdan avantaja çevirmeliyiz.

Sahamızda oynanacak olan maçı avantaja çevirmek istiyorsak tribün desteğini muhakkak sağlamamız gerekiyor. Sezon boyunca 3-4 bin ortalamaya oynadık, bu karşılaşmada en az 10 bin taraftarın tribünde yerini alması gerekir.

Kulübün aldığı kale arkası tribünlerinin kapatılması kararını doğru buluyorum. Yoğunluğun doğu ve batı tribünlerinde oluşması, tek ses olmak ve sahaya etki edebilmek açısından olumlu etki edecektir.

Geçen sezon 70 puan toplamamıza rağmen averajla şampiyonluğu kaçırmamızda, içerideki Giresun ve Adana Demir maçlarını kaybetmemizin ne kadar etkili olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. En azından birinde beraber kalmış olabilseydik, şu an süper ligdeydik. Geçen sezondan ders çıkarıp, rakibimiz konumunda bulunan bir takıma hele de kendi sahamızda yenilmemeliyiz.

Ankaragücü'nü devirebilirsek rüzgarı arkamıza almış, psikolojik üstünlüğü sağlamış oluruz. Bu da devre arası yapılacak transfer görüşmelerinde elimizi kuvvetli hale getirecektir.

Futbolcular-teknik heyet-taraftar el ele vererek bu sınavı başarıyla geçmeliyiz.