Ziraat Türkiye Kupası 5.Tur müsabakasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşan Samsunsporumuz sahadan 1-0'lık skorla mağlup ayrılarak kupaya veda etti.

Üst tura çıkamayıp kupaya veda etmiş olsak da çok daha fazlasını kazandık.

Ligde forma şansı bulamayan pek çok yedek oyuncu kupa maçlarında sahaya çıkarak kendilerini gösterme şansı yakaladı. Altyapıdan gelen bazı genç kardeşlerimiz ise kupa maçları sayesinde ilk defa profesyonel maçlarına çıkarak Samsunspor forması giymenin gururunu kendilerine ve ailelerine yaşattılar.

Önceki turlarda 1922 Konyaspor ve Uşakspor'u eleyen bu kadronun süper lig takımı Göztepe karşında da forma giymeyi hak ettiğini ve Fuat hocanın bu anlamda doğru bir karar verdiğini düşünüyorum.

Eleneceksek gençlerimizle elenelim, hiç sorun değil.

Kaldı ki, içinde bulunduğumuz sezon koşullarında kupadan bu turda elenmenin bizim için daha hayırlı olduğu kanaatindeyim. Çünkü ligin ikinci yarısında oynanacak her maç bizim için çok önemli olacak. Kupa maçları için harcanacak efor, yapılacak seyahatler bizim için ekstra yorgunluk anlamına gelir.

Ayrıca zaten hem ligi götürebilecek hem de kupada ilerleyecek yapıda bir kadro zenginliğine sahip değiliz.

Samsunspor'un şu aşamada nokta atışı transferler yaparak devre arası hazırlık kampını en verimli şekilde geçirmeye odaklanması gerekir.