İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Ihlamur Kafe'de Samsun'da görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Necattin Demirtaş yaklaşık 3 yıldır devam eden başkanlığı döneminde yaptıklarını yapamadıklarını yapılan engellemeleri ve siyasi hedeflerini anlattı.

Demirtaş'ın bana göre en önemli açıklaması "Kendimi bulunmaz Hint kumaşı olarak görmüyorum. Bu görevi benden çok daha iyi yapacak çok sayıda insan var. Bu işler nasip işi. Ben almazsam burada iş olmaz gibi bin düşüncem hiç olmadı" demesi.

Siyasette hesap yapmadığını ancak iddialı da konuşulmaması gerektiğini belirten Demirtaş, " Açıkçası bu dönem aday olmak gibi bir düşüncem olmadı. Ancak bin 500 araçla evimin önüne gelen vatandaşlarımız adaylık sözü almadan ayrılmadılar. Ben de o gece söz verdim ve bir daha dönmedim." dedi.

Milletvekilliği ya da Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için kendini bağlayacak cümle kurmaktan kaçınan Necattin Demirtaş, bir göreve talip olmanın çok ta etik olmadığını vatandaşın teveccüh göstermesi halinde ise geri adım atmanın da mümkün olmadığını söyledi.

Demirtaş son seçim döneminde kendi isminin PKK ile anılmak istendiğini, terör örgütü ile isminin yan yana yazılmasından büyük üzüntü duyduğunu da belirterek, " Hiç bir makam ve görev benim onurumdan namusumdan önde gelemez. Ben bunca yıldır onuru için yaşamış vatanına milletine bağlı bir insanım. Seçim kazanmak için benim adımı terör örgütü ile yan yana yazdılar. Bu beni ve ailemi çok yaraladı. Ancak halkımız Necattin Demirtaş'ı da ailesini de geçmişini de çok iyi biliyordu. Seçim kazanmak adına her şey mübah diyen biri olmadım olmayacağım" dedi.

Yeni dönemde şefkat evi, refakatçiler için dinlenme evi, sinema, sosyal tesisler olmak üzere birçok yeni projesini açıklayan Demirtaş, "Kalan 2 yılı halkın içinde sokakta geçireceğim. Benden nemalanamadıkları için arkamdan konuşan yandaşlarda dahil hepsi ile sokakta karşılaşacağım. Bana iş yapamadı da diyebilirler başım üstüne. Ama kimse belediyeyi çaldı, kendine rant kazandırdı diyemez diyenin alnını karışlarım. Malvarlığım ortada. Zenginleşmedim yeni bir malım yok. Gökdelenlerim yok. Ama alnım açık başım dik sokakta geziyorum. Ben bu dünya için ahiretimi yakmam. Allah'a hesabımı veremeyeceğim bir şeyin altına imza atmam" dedi.

Kısacası İlkadım'a kısa bir ufuk turu attıran Demirtaş hesap adamı olmadığını hizmet adamı olduğunu koltuk için de kimseye iftira atmadığını bundan sonra da koltuk ne kadar büyük olursa olsun insanların onurunu zedeleyecek sözler kurmayacağını söyledi.