Türkiye siyasetinde  2022'de yeniden Teröristbaşı  Abdullah Öcalan adının konuşulmaya başlanması hiç şüphesiz başta şehitlerimizin annelerini olmak üzere  tüm şehit yakınlarını ,yani biz şehit yakınlarını kahretmekte ve üzmektedir. Bize üzüntü veren bu durumu  Abdullah Öcalan Davası'nın resmi müdahillerinden bir şehit ağabeyi olarak ifade ediyorum. Zannedilmesin ki Öcalan adının sürekli gündemde tutulması biz şehit yakınlarının acılarını dindiriyor .Acılarımız artıyor, mutlu olmuyor ,kahroluyoruz. Şehitlerimizin de kemiklerinin sızladığını düşünüyoruz.

    Türkiye'de Teröristbaşı Abdullah Öcalan adı gündeme taşınacaksa neden asmıyoruz diye taşınmalıdır. Bu yapılmıyor ya da yapılamıyorsa, kimse yaramıza tuz basmasın ,canımız acıyor kahroluyoruz. Teröristbaşı Abdullah  Öcalan'ı asma sözü verip ,sonra geri vides atanları da asla unutmuyor ve affetmiyoruz. En çokta annem şehit annesi ,Şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın annesi ve Abdullah Öcalan Davasının resmi müdahili annemiz 86 yaşındaki, 30 yıldır şehit acısı ile yaşayan Bedriye Hamlı :" Artık Öcalan adına tahammülüm kalmadı çok üzülüyorum , çok kahroluyorum " diyor. Şehit annesi olan annemiz Bedriye Hamlı haksız olabilir mi? Mavi gözlü paşasını ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğrunda vatan ve bayrak için şehit vermiş 86 yaşındaki  bir şehit annesine ömrünün son yıllarında bu üzüntüyü yaşatmak kimseyi mutlu etmez. Biliniz ki tamamen siyasi bir kararla idam sephasını gösterip, idam sephasından siyasi mühendisliklerle alınan Abdullah Öcalan  biz şehit yakınlarına aldığı her nefesle üzüntü vermektedir .Bizzat verdiği emir ve talimatlarla 30 binden fazla insanımızı asker,polis,sivil çocuk ,yaşlı  demeden vahşice şehit ettiren Abdullah Öcalan şehit annesi olan annemden daha iyi koşullarda yaşatılmaktadır. Hiçbir hükümlünün sahip olmadığı ayrıcalıklara sahiptir .Eğer öyle olmasaydı adı zaman zaman Türkiye kamuoyunda gündeme taşınır mıydı? Bu ülkeye ve bu ülkenin vatandaşlarına en büyük kötülüğü yapmış ve yaptırmış olan Abdullah Öcalan sütten çıkmış ak kaşık değil ,Bağımsız Türk Yargısı tarafından tescillenmiş azılı bir teröristbaşıdır. Terör suçu da en büyük insanlık suçudur. Terör suçu işlemiş bir ,teröristbaşından hesap sormak onların mağdurlarından çok devletimizin asli görevidir. Devlet intikam almaz devlet intikam peşinde koşmaz ama devlet ülkesine ve milletine en büyük kötülüğü yapana da gerçekte hakettiği en ağır cezayı da aynen çektirir. Bu ne kadar yapılıyor ,bunu da herkesin vicdanı ile kendisine cevap vermesini istiyoruz. Her şey herkesin gözü önünde yaşanıyor. Bu yüzden üzülüyor ve kahroluyoruz.

    Aslında hepimiz biliyoruz ki teröristbaşı Abdullah Öcalan sadece şehit yakınlarını değil duyarlı ve şehitlerimize vefalı tüm vatandaşlarımızı da üzüyor . Bu yüzden onun adının zaman zaman kamuoyunda gündeme getirilmesi doğru bir davranış değildir. Ben bir şehit ağabeyi olarak şehit annesi olan annemizin Öcalan adını duymaktan ne kadar çok rahatsız olduğunu anlatacak kelime bulamıyorum. Annem çok şükür hayatta ve yaşıyor ama Öcalan adını duymaktan  üzülerek ve kahrolarak yaşıyor. Bütün gün televizyondan haberleri takip ediyor ,aklı başında ne konuşulduğunu ne konuşulmadığını en az Öcalan adını konuşanlar kadar çok iyi biliyor. Kimin ne hakkı var şehitlerimizin annelerine ve şehidimizin annesi Bedriye Hamlı'ya bu üzüntüyü yaşatmaya?