Bugün bu ülkede huzur içerisinde yaşayan ve huzur içerisinde görevlerimizi yapan, işyerlerimizi açık tutabilen, çocuklarımızı büyütebilen, okullarına gönderebilen bizler bunları şehitlerimiz sayesinde yaptığımızı Unutmayalım. Bu şehitlerimiz her şeyden vazgeçtiler. Bu ülkenin ve bu milletin bölünüp parçalanıp yok olmasına izin vermemek adına bu uğurda canlarını seve seve feda ettiler. Hiç birisi de benim annem, babam, kardeşim, eşim, çocuğum ne yapar demeden şehadet şerbeti içti.

   Her şehidimizin cenaze töreninde koca koca devlet adamlarının sık sık söylediği bir söz var ki " Şehitlerimizin çocukları, eşleri anneleri, babaları, kardeşleri emanetimizdir" bu söz boşuna söylenmiş ve unutulacak sözler değil. Bu ülkede bu sözü hiç duymadım diyecek yetkili ya da yetkisiz bir kişi dahi yoktur. Yıllardır bu sözleri söyleyenlere bir şehit yakını olarak soruyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin hiç evlenmemiş kendine ait herhangi bir sosyal güvencesi ve babasından bağlanan maaştan başka bir geliri olmayan 25 yaşını doldurmuş kız çocuklarının ücretsiz seyahat kartlarının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından iptal edilmesinin ve bir daha yenilenmemesinin bir yasa gereği olduğunu söyleyebilirsiniz. Ancak şehitlerimizin 25 yaşını doldurmuş bekar ve çalışmayan kız çocuklarını mağdur eden bu acı gerçek hiç mi devlet ve millet vicdanını sızlatmaz? Babasız ve baba şefkatinden yoksun büyümüş bir şehidimizin 25 yaşını doldurmuş devletimize ve milletimize emanet bekar ve kendi sosyal güvencesi  babasından bağlanan maaştan başka geliri olmayan kızının ya da kızlarının ücretsiz seyahat hakkını elinden almak bir vefasızlık değil mi? Bu duruma devletimizin ve milletimizin vicdanı razı mı? Burada yapılması gereken düzenleme neyse bir an önce yapılmalı ve 25 yaşını doldurmuş şehitlerimizin ve gazilerimizin bekar ve babasından bağlanan maaştan başka maaşı ve sosyal güvencesi olmayan kız çocukları hangi yaşta olurlarsa olsun, ücretsiz seyahat hakkından yararlandırılmalıdır. Yasalarımızda böyle bir düzenleme yapılmasına yasal bir engelde olmadığı açıktır. O halde kangaren haline gelen bu yaranın yetkililer tarafından bir an önce tedavi edilmesini bir şehit yakını olarak istiyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetlerine yaş sınırı koymak kabul edilemez bir durumdur. "Şehitlerimizin kız çocukları kaç yaşına kadar devletimize emanet ? "sorusunu yetkililere yöneltmekten bir şehit yakını olarak rahatsızlık duyuyorum. Çünkü şehitlerimizin evlenmemiş 25 yaşını doldurmuş kendi sosyal güvencesi ve kendi geliri olmayan kız çocukları nasıl maaş almaya devam ediyorsa ücretsiz seyahat hakkından da faydalanmalıdır. Bu tür konularda şehitlerimizin kız çocuklarına kısıtlama getirmek onların şehit babalarının kemiklerini sızlatır, biz şehit yakınlarını da çok üzer. İşte burada yapılması gereken şehitlerimizin kız çocukları ile ilgili bu mağduriyetin bir an önce düzeltilmesidir.

   25 yaşını doldurmuş, evlenmemiş ve bekar kendi sosyal güvencesi ve işi olmayan bir kız çocuğunun babası kızına, "Kızım sen 25 yaşını doldurdun, ne halin varsa gör" der mi? Bunu diyecek baba yoktur. Öyle ise devlet babada burada son noktayı şehitlerimizin 25 yaşını doldurmuş bekar kız çocukları ile ilgili yaşanan ücretsiz seyahat kartı mağduriyetini kaldırarak koymalıdır. Bu mağduriyeti yetkililer nasıl değerlendirir bir şehit yakını olarak bilmiyorum ama bekleyip göreceğiz. Elbette umuyoruz ki gerçekten anlamını bilerek, "Şehitlerimizin emanetleri emanetimizdir" diyenler sözlerinin arkasında dün olduğu gibi bugünde duracaklardır, Umuyoruz ve sabırla bekliyoruz?Şehitlerimizin 25 yaşını doldurmuş bekar ve kendi sosyal güvencesi olmayan kızlarını yok sayamayız.