Geçen hafta Manisa deplasmanındaki mağlubiyetin yarattığı hayal kırıklığı ile pek çoğumuza göre Samsunspor sezona erkenden havlu atmıştı. Fakat Eyüpspor karşısında alınacak bir galibiyet ile yeniden "acaba?" sorusunu sorma ihtimalimiz doğabilirdi. Zira rakibimizle puan farkını, bir maç eksiğiyle birlikte, 5'e indirmiş olacaktık. 

 

Manisa maçının ardından gösterilen tepkiler ve verilen mesajlar yerine ulaşmış olmalı ki, nispeten daha istekli ve tempolu bir oyun izledik. Golleri de güzel dakikalarda bulduk fakat iki defa yakalamış olduğumuz skor üstünlüğünü koruyamadık. Sezon başından bu yana süregelen kolay gol yeme alışkanlığımız ne yazık ki sürüyor. 

 

Eyüpspor karşısında galibiyeti kaçırarak play-off yarışından koptuğumuzu tescillemiş olduk.

 

Maçla ilgili dikkat çekici bir ayrıntı, Fuat hocanın 5 oyuncu değişikliği hakkının yalnızca ikisini kullanması ve bunları da 89.dakikada kullanmasıydı. Bu tercihin herhangi bir plan veya strateji dahilinde uygulandığını sanmıyorum. 2-1 önde olduğumuz bölümde Eyüpspor yükleniyorken ve hatta golü de bulduktan sonra çoktan müdahale edilmiş olmalıydı. Bu tercihi Eyüp maçı özelinde yedek kulübesinin zayıflığına bağlayamayız, çünkü kenarda Tallo, Polat, Melih, Yunus Emre gibi hücumda ve savunmada farklı alternatifler mevcuttu.

 

Öte yandan, rakip Eyüpspor'un oyuna sonradan giren oyuncularına baktığımızda özellikle Pa Dibba ve Cenk Ahmet Alkılıç gibi isimlerin Samsunspor'un bu sezonki mevcut kadrosunda ilk 11'e direkt yazılabilecek isimler olduğunu düşünüyorum. 

 

Samsunspor'un gelecek sezona dair planlaması, stratejisi nedir ne değildir bilemiyoruz ama yönetim hiç vakit kaybetmeden şampiyonluk yarışını kaldırabilecek yeni bir hocayla görüşmeye başlamalı ve kadro planlamasında düşünülen oyuncular belirlenmeli. 

 

Geçen sezondan bu yana gereğinden fazla yanlışlar yapıldı. Hatalı hoca ve oyuncu tercihleri telafi edilebilir ama taraftarın kulüpten ve stadyumdan uzaklaşmasının telafisi kolay olmaz. Zira taraftar nezdinde bıçak kemiğe dayandı.