Bu ülkede fedakarlığın ve gerçek vefanın en büyük abidesi şehitlerimizin yüreği yaralı anneleridir. Şehit annesi olmak vefakar olmak ,acıyı bal eylemektir. Acıyı bal eylemiş şehit annelerimizin yüreğinde taşıdığı şehit ateşi, bir ömür boyu hiç sönmeden hüzünle yanan kuvvetli  bir ateştir. O ateşte acı, gözyaşı, özlem  ve buruk bir gurur vardır .

        Başka anneler bayramları bayram tadında, anneler gününü evladının kokusunu ciğerlerine çekerek huzur içerisinde kutlarken ,şehitlerimizin anneleri sessizce şehit evlatlarının gelmesini büyük  bir umutla bütün gün beklerler. Ama o mucize hiçbir zaman gerçekleşmez. Her bayram , her anneler günü bu böyledir .Bu hiç değişmez. Bu yüzden bu ülkenin insanları şehitlerimizin annelerine çok şey borçlu olduklarını  empati yaparak  hatırlamalıdır. Eğer bu ülkede  bugün huzur içerisinde yaşıyorsak, bayramlarımızı  ve özel günlerimizi manasına uygun kutlayarak yaşayabiliyorsak, bunun bedeli kahraman  Mehmetçiklerimiz tarafından eksiksiz ödenmiştir. Şehit Mehmetçiklerimiz ve tüm şehitlerimiz   bu milletin kahraman evlatlarıdır ,anneleri ise en fedakar annelerimizdir. Hakları ödenmez.

         Şehitlerimizin anneleri için anneler günü  en acı ,en hüzünlü günlerden birisidir. Yaşadığımız hayatta bu durum yürek sızlatan acı  bir gerçektir. Anneler günü geldiğinde gözü kapıda, kulağı zilin sesinde kalan şehit anneleri bilirim. Çünkü benim annemde bir şehit annesi ve o annelerimizden birisidir. Uzun yıllardır annem için anneler günü adeta bir ızdırap günüdür. Her anneler günü adeta bir mucize bekler annem . O mucize gün biterken çok acı bir gerçek olur. O zil çalmaz, o kapı açılmaz. O acı gerçek annemin şehitlikte  buz gibi bir mezar taşına evladım diye dokunmasıyla yürekleri sızlatır. Bedriye anne o şehit annelerimizden sadece birisidir. Anneler gününde şehit annesi olmak kolay değildir.Tüm şehitlerimizin anneleri için anneler günü  gerçekten buruk geçen çok özel günlerden birisidir. Keşke bir mucize olsa hiçbir annemizin anneler günü buruk geçmese, ne güzel olurdu.

   Başta şehit annelerimizin olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü saygıyla, sevgiyle kutluyor, ellerinden hürmetle  öpüyorum.