Cumhuriyetimizle yaşıt tam 99 yaşında 1923 doğumlu çok değerli bir şehit annemizdi .Samsunlu şehit annesi Ayşe Gürdamar teyzemiz 8 Haziran 2022'de Samsun'da hakka yürüdü. Belki de Samsun'da yaşayan en yaşlı şehit annelerimizden birisiydi. Ayşe teyzemiz bundan tam 47 yıl önce Adapazarı'nda vatani görevini yapan asker oğlu Şenol Gürdamar'ı 30.10.1975'de  bu vatana şehit vermişti.

    Bir şehit annesi düşünün tam 47 yıl yüreğinde şehit evladının acısı ile hayata tutunmuş ,bir kere bile olsun isyan etmemiş, yüreğindeki vatan ve bayrak sevgisi ile herkese örnek olmuş, işte o şehit annemiz o acılı annelerimizden  birisi de Ayşe Gürdamar teyzemizdi.Samsunlu Şehit Topçu Çavuş Şenol Gürdamar'ın annesi olan Cumhuriyet kadını Ayşe Gürdamar bir şehit yakını olarak yakından tanıdığım en yaşlı ,en sevimli şehit annelerimizden bir tanesiydi.Kendisi Samsun'da hem mahalle komşumuzhemde şehit annesi olan annem Bedriye Hamlı'nın kader arkadaşıydı.Bir şehit yakını olarak bildiğim ,yakından tanıdığım, en fedakar, en vakur duruşlu ,en sevgi dolu şehit annelerimizden birisiydi .Aslında kelimelerle anlatamayacağım kadar iyi bir insandı.Pandemi yasakları sonrası şehit annesi olan annem Bedriye Hamlı ile yakalaşık bir ay önce Ramazan bayramında Ayşe Gürdamar teyzemizi evinde ziyaret etmiş annemle pandemi sonrası ilk buluşmalarına tanık olmuştum. 

Doğrusu iki şehit annemizin ve kader arkadaşının hasret gideren samimi buluşmasından çok mutlu olduklarını görmüştüm.Hiç birimiz pandemi yasakları sonrası gerçekleştirdiğimiz bu ilk kavuşmanın son buluşmamız olacağını bilemezdik.Samsun'un İlkadım İlçesi Yenidoğan mahallesinde yaşayan Şehit annesi Ayşe Gürdamar teyzemiz, şehit annesi Bedriye Hamlı'nın hem hert ortağı ,hem ablası, hem de kader arkadaşıydı.İki annemizde yüreğinde şehit acısıyla yangın yerinde hayata tutunmuş aynı şehitlikte şehitlerinin hep yanında, aynı mahallede komşu olmuşlardı. Şimdi o şehit annelerimizden birisi olan şehit annesi Ayşe Gürdamar için öldü demeye dilim varmıyor .Hatıra kalsın diye Ramazan bayramı ziyaretimiz sırasında annemle fotoğraflarını çektirmiştim. O fotoğrafların son fotoğraflarımız olacağını bilemezdim. Nereden bilebilirdim ziyaretimizden birkaç gün sonra evinde talihsiz bir kaza sonucu düşüp kalça kemiğini kıracak, bilemezdik. Akabinde hastanede platin takılarak tedavi edilen ,iyileşme görüldüğü için taburcu edilerek evine gönderildikten sonra geçirdiği ameliyata bağlı olarak tekrar rahatsızlanmış kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde tedaviye alınmıştı. Yoğun bakıma alındığını haber aldığımız günün sabahı ise gece vefat ettiği haberiyle sarsıldık. Bu acı haber hepimizi çok üzdü. Ayşe annemizin ,teyzemizin gülen yüzü bir anda bir filim şeridi gibi gözlerimin önünden geçti .En son Ramazan bayramında ellerini öpmüş kucaklamıştım .Şehit annesi olan annemden farksızdı. Annemin gerçekten çok samimi bir kader arkadaşıydı. Sağlıklı günlerinde hiç ayrılmazlar sık sık görüşür birlikte hareket ederlerdi. Öyle ki bebek katili terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalandığı ve yargılandığı yıllarda Abdullah Öcalan'ın asılmasını çok istemişlerdi. Diğer şehit anneleri ve babaları ile birlikte Mecidiye Çarşısı girişinde Kale Mahallesi Gazi Caddesi üzerinde bulunan Gazi Müzesi önünde "Bebek Katili Abdullah Öcalan Asılsın" diye başlatılan imza kampanyasında günlerce imza bile toplamışlardı. Unutanlar olabilir ama o yılların canlı tanığı olarak ben unutmadım.

    Cumhuriyetimizle yaşıt şehit annemiz Ayşe Gürdamar hepimizin şehit annesiydi. Şehit annesi Ayşe teyzemizin evinin önünde alınan helallikte bizim ne hakkımız olabilirdi .Asıl hakkını helal etmesi gereken şehit annesi Ayşe Gürdamar teyzemizdi. Biz şehit yakınları ve sevenleri Ayşe Gürdamar annemizi tam 47 yıl sonra şehit oğlu Şenol Gürdamar'la buluşmaya  uğurladık.Şehit annemizin cenaze namazını 9 Haziran 2022 günü öğle namazına müteakip Rasathane Mahallesindeki Rasathane Camiinde kıldık. Ayşe annemizi yalnız bırakmadık Şehit yakınları,gaziler ,komşuları,akrabaları ,çocukları,torunları ve tüm sevenleriyle birlikte şehit oğlu ile büyük buluşmaya uğurladık.Samsun Asri Mezarlıkta (şehit oğlununda kabrinin bulunduğu mezarlık) tüm sevenlerinin ve yakınlarının dualarıyla cennete oğlunun yanına uğurladık.Umuyoruz ,umduğumuz yerdedir.Güle güle şehit annemiz Ayşe Gürdamar büyüğümüz ,teyzemiz. Ruhun şad mekanın cennet olsun.