Kadrosuna yaptığı takviyelerle ligin şampiyonluk favorilerinden birisi olduğunu gösteren Samsunsporumuz, sezonun açılış maçında Altay'ı deplasmanda mağlup ederek çok iyi bir başlangıç yapmış oldu.
Ligin ilk maçları zordur. Deplasmanda ve İzmir sıcağında oynamak daha zordur. Buna rağmen, İzmir temsilcisinin kadro zaafiyetinin de yardımıyla rahat bir galibiyet aldığımızı söyleyebiliriz.
Tıpkı geçen senenin genelinde olduğu gibi hücum organizasyonlarını Fofana üzerinden şekillendirmeye çalıştık. O da ilk golün pasını vererek beklentileri boşa çıkarmamış oldu.
Yeni transfer Kadeem Harris, hızı ve tekniğiyle dikkatleri çekmeyi başardı. İlerleyen süreçte takıma adapte olmaya başladıkça, Novikovas'ı yedek kulübesinde oturtmaya devam edebilir.
Fernando Boldrin potansiyelinin ve dolayısıyla beklentilerimizin altında bir görüntü çizdi, fakat kendisinin nasıl bir potansiyele sahip olduğunu Rizespor kariyerinden biliyoruz. Takımı sahiplenirse, kendini sahaya verirse çok daha iyisini yapacağından kuşkumuz yok.
Yine yeni transferlerden Celil Yüksel ve Yusuf Abdioğlu, genel olarak hırslı bir görüntü çizdiler. Bu hırs, kart görme anlamında kendilerine negatif yansıyabilir. Hakemle diyaloğu daha kısa tutmalarının faydalı olacağına inanıyorum.
Celil'in kısa boyuna rağmen, ilk golde topu kafayla indirip atağı başlatmış olması takdire şayandı.
Başkan Yüksel Yıldırım'ın "kara boğa" olarak tarif ettiği Gaetan Laura, gerçekten de güçlü bir fiziğe sahip. Topu kullanma becerisini başarılı buldum, fakat bitiricilik açısından zayıf görünüyor. Örneğin çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı pozisyonda topu önüne alıp, defans oyuncusunu ekarte etme biçimi oldukça başarılıydı fakat pozisyonu tamamlayamadı.
Mücahit bildiğimiz gibi, olması gerektiği şekilde işini yaptı. Zeki Yavru 1-2 pozisyonda kademe hatası yapmış olsa da oyun genelinde çizdiği görüntü olumluydu.
Ahmet Sagat oyuna girdikten hemen sonra attığı golde oldukça soğukkanlı ve özgüvenli bir şekilde topa vurdu. Attığı golden ziyade, özgüvenli duruşu beni ekran başında mutlu etti.
Yusuf Emre Gültekin'in tekniği ve topu kullanma becerisini de beğendiğimi söyleyebilirim. Uzun lig maratonunda takıma orta saha rotasyonunda ciddi katkı sağlayacaktır.
Altay takımı karşısında deplasmanda 3 puan alarak lige başlamak her ne kadar başarılı bir sonuç olsa da, takımın asıl durumunu haftaya ligin diğer şampiyonluk favorilerinden Eyüpspor karşısında göreceğiz.
Kendi sahamızda taraftarın da desteğiyle galip gelerek psikolojik üstünlüğü ele alarak, rüzgarı arkamıza alma şansına sahibiz. Bu şansı iyi değerlendirmeliyiz.