Anneler Günü'nde Mutfak Araç Gereci Almak Zannımca Bir Hakarettir! Anneler Günü'nde Mutfak Araç Gereci Almak Zannımca Bir Hakarettir!

1 Mayıs Çarşamba günü resmi tatil! Bu güzel haberle 1 Mayıs'ta neler olup bitmeyeceğini merak ediyor, değil mi?

1 Mayıs Tatilmi.

Okullar ve Üniversiteler: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde tüm ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler tatil olacak. 2 Mayıs Çarşamba günü ise eğitim kurumları normale dönecek.

Kamu Kurumları: Tatil kapsamında belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar, muhtarlıklar gibi tüm kamu idareleri kapalı olacaktır.

Bankalar: 1 Mayıs Çarşamba günü özel ve kamu bankaları da kapalı olacak. Borsa İstanbul da bu tatil kapsamında işlem görmeyecek.

Sağlık: 1 Mayıs'ta hastanelerin sadece acil servisleri açık olacaktır. Aile Sağlığı Merkezleri (Sağlık Ocakları) kapalı olacak. Eczaneler ise nöbet sistemiyle çalışır.

Noterler: 1 Mayıs Çarşamba günü noterler de kapalı olacak.

Diğer: Bloklara ek olarak, 1 Mayıs'ta PTT şubeleri, yurtiçinde bulunan lojistik firmaları ve bazı özel kuruluşlar da kapalı olabilir.

Önemli: 30 Nisan Pazartesi günü resmi tatilden önce yarım gün çalışma olmayacak.

1 Mayıs'ta neler yapabilirsiniz?

Çeşitli Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılabilirsiniz. Sendikaların ve sivil toplumların düzenlediği etkinliklere katılarak bu anlamlı günü birlik ve beraberlik içinde kutlayabilirsiniz.
Aileniz ve sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz. Tatilinizin bitmesini ve sevdiklerinizle birlikte evde dinlenerek veya dışarıda keyifli aktiviteler yaparak geçirebilirsiniz.

Müzeleri ve tarihi mekanları gezebilirsiniz. 1 Mayıs'ta birçok müze ve tarihi mekan ücretsiz veya bilet giriş imkanı sunabilir.
Doğada vakit geçirebilirsiniz. Piknik yapabilir, yürüyüşe çıkabilir veya bisiklete binebilirsiniz.
Umarım bu bilgiler 1 Mayıs'ta planlamanıza yardımcı olmuştur!

Editör: Arda KERSU