İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında 41 masum insanı kaybettik. Hain saldırıda yaşamını yitiren masum insanlardan birisi de Samsun Çarşambalı, atama bekleyen beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda milli güreşçi olan 24 yaşındaki Serkan TÜRK. Samsunlu evladımız, kardeşimiz, hemşehrimiz Serkan Türk, artık bir sivil şehit.


Samsun sadece asker, polis, kamu görevlisi değil masum sivil evlatlarını da kalleş teröre şehit veriyor. Çarşambalı Serkan Türk, sivil şehitlik kapsamında değerlendirilen Samsun’un 2'nci şehidi. Samsun ilk sivil şehidini, Mart 2016’da Ankara Kızılay’da yaşanan bombalı saldırıda vermişti. Ankara’nın en kalabalık yeri olan Kızılay’da otobüs durağında bomba yüklü bir aracı patlatan hainler, o tarihte 35 masum insanımızı katletmişlerdi. O katliamda Samsunlu evladımız, kardeşimiz, Vakıflar Başmüfettişi Oğuzhan Dura’yı da kaybettik. Oğuzhan Dura, Samsun’un ilk sivil şehidi oldu. Sivil şehit Oğuzhan Dura’nın cenazesi Samsun Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Aradan 3 ay geçmeden bu defa Haziran 2016 itibarıyla sivil şehit Serkan Türk’ün acısı Samsun’a düştü. Ne acıdır ki Samsun masum evlatlarını şehit vermeye devam ediyor. Daha ne kadar şehit vereceğimiz ise bilinmiyor... Bilinen tek şey, şehit acısının ne kadar tarifsiz bir acı olduğudur. Yapabildiğimiz tek şey kınamak ve lanetlemek. Terör örgütleri en alçakça eylemlerini ülkemizde yapıyor. Bu alçak terör eylemlerine önlem kınamayla, lanetlemeyle olmuyor. Daha somut adımların atılması gerekiyor. Artık kahramanlarımızı, masum evlatlarımızı, kardeşlerimizi teröre kurban vermek istemiyoruz.

Terörün şakası yok. Terör yapanlar masum insanları yaşamdan kalleşçe koparmaya devam ediyorlar. IŞiD, PKK ya da diğer terör örgütleri hiç beklenmedik bir anda canımızı yakıyorlar. Sivil şehit Çarşambalı Serkan Türk, Samsun’un son sivil şehidi olsun diyoruz. Artık şehit acısını yüreğimiz kaldırmıyor. Bizi yönetenler kimseyi dışlamadan bir çare bulmalı…

Samsun Çarşambalı sivil şehidimiz Serkan TÜRK’e Allah’tan rahmet ,ailesine ve milletimize sabır diliyorum.