Geçtiğimiz Çarşamba, yazarlarından olduğum HABERHAYAT dergisinin 7nci yaş gününü kutladık. Haberaks TV yayın stüdyosunda gerçekleşen kutlamada yazarlar ve yöneticiler olarak bir araya geldik ve güzel temennilerde bulunduk. Dilerim HABERHAYAT daha nice 7 seneler görür.

Nisan ayının ilk haftasını devirdiğimiz şu günlerde Samsun'un önemli bir gününe, kurtuluş meşalesinin ulu önder Atatürk tarafından yakılışının 100. yıldönümüne bir aydan biraz fazla bir zaman kaldı. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, bu yıl, daha yılbaşından itibaren her günü dolduracak etkinliklerle, coşkuyla kutlanmalıydı. Seçimdi, şuydu buydu denirken işte o gün de geliyor ve Samsun'da hala bir hareket yok. Hadi yıldan vazgeçtim, böyle önemli bir haftanın kutlamaları için bir yıl öncesinden program yapılmış, her şey hazırlanmış olması gerekmez miydi? Bu denli mi yabancıyız kendi kentimize?

Aralarında olduğum 100. Yıl Platformu, 19 Mayıs haftası için bir dizi etkinlik planlamakta. Ama bu birlik olarak üstesinden gelinebilecek bir şey. Elbette, muhakkak ki Valiliğimiz de program hazırlığı içindedir. Ama bu etkinlikler halksız hiç olmaz.

Platform olarak düzenlediğimiz etkinliklerin en önemlilerinden saydığımız, gençleri de bu coşkuya katmanın önemli adımlarından biri olan 'Kurtuluşun 100. Yılı' konulu makale, şiir ve resim yarışmaları, ilkokul öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan yapısıyla, sahiplenilmesi gereken bir etkinliktir. Amacı ulusal bağımsızlık ruhunu yaşatarak, Atatürk ilkelerini bugünlere taşımaktır. Yarışmanın şartnamelerine 100. Yıl Platformu'nun dijital sayfalarından her şekilde ulaşmanız mümkün. Lütfen çocuklarınızı, gençleri özendirin, yönlendirin. Bizim yarışmamız bu, Samsun'un yarışması.

*

Samsun Sinema Topluluğu olarak 56lar'daki Siyah Beyaz Cafe'de her Çarşamba yaptığımız film gösterimlerinin bu haftaki programı, Franco Zefirelli imzalı, 2002 tarihli Callas Forever. 10 Nisan Çarşamba akşamı, 19.30'da. Sunumu Opera ve Bale'den Umur Sevim yapacak.

Sevgiyle, sanatla kalın…