Alfa Romeo, 2024 yılında Stelvio Quadrifoglio modelinin 100. yıl dönümünü özel bir versiyonla kutluyor. Bu özel model, Haziran 2024'te İtalya'nın Cassino fabrikasında üretilecek ve sınırlı sayıda üretilecek.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Alfa Romeo CEO'su Jean-Philippe Imparato, bu özel modelin Quadrifoglio serisinin sonu olmadığını açıkladı. Imparato, "Elektrikli bir geleceğe doğru dönüşümümüzü sürdürürken, şu anda yalnızca içten yanmalı motor teknolojisine sahip Quadrifoglio modellerimiz var. Ancak bu hikayenin sonu değil. Dört yapraklı yoncanın yolculuğunun bir sonraki bölümünü sizlere sunmak için sabırsızlanıyoruz." dedi.

Imparato'nun sözlerinden yola çıkarak, Alfa Romeo'nun gelecekteki Quadrifoglio modellerinin hibrit veya tam elektrikli olabileceğini öngörebiliriz. Daha önce yeni nesil Giulia Quadrifoglio'nun 2025 gibi kısa bir sürede 1000 beygir gücüne kadar çıkabilen bir EV olabileceği dedikoduları vardı.

2024 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100. Yıl Dönümü modeli, standart modele göre bazı özel tasarım öğelerine sahip olacak. Bu özel modelde özel bir ızgara, karbon fiber ayna kapakları, 100. Yıldönümü logoları ve özel jantlar yer alacak. Ayrıca, iç mekanda da özel döşeme ve logolar bulunacak.

Stelvio Quadrifoglio 100. Yıl Dönümü modeli, 2,9 litrelik çift turbolu V6 motordan 505 beygir gücü ve 600 Nm tork üretecek. Bu model, 0'dan 100 km/s hıza 3,8 saniyede ulaşabilecek ve maksimum 283 km/s hıza çıkabilecek.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 2024

Alfa Romeo'nun Quadrifoglio rozeti, 100. yaşını kutluyor. Bu rozet, 1923 yılında Ugo Sivocci tarafından tasarlandı ve ilk kez 1923 Targa Florio yarışında kullanılan Alfa Romeo RL'de yer aldı. O zamandan beri, Alfa Romeo'nun en yüksek performanslı modellerinde yer alıyor.

Alfa Romeo, 2024 yılında Stelvio Quadrifoglio 100. Yıl Dönümü modeliyle birlikte Giulia Quadrifoglio'nun da 100. Yıldönümü modelini tanıtacak. Bu iki özel model, Alfa Romeo'nun motorsporları tarihindeki köklü geçmişini ve ikonik Quadrifoglio rozetini kutlayacak.

Editör: Ismail Usta