ABD dün olduğu gibi bugünde PKK konusunda Türkiye'ye ikiyüzlü davranmaktadır. Çünkü ABD'nin söylemleriyle, yaptıkları tamamen bir çelişki yumağıdır. PKK'nın, Suriye'deki kolu YPG militanları ile ABD askerlerinin birlikte devriye görevi yapması kabul edilemez bir durumken, PKK'nın lideri konumundaki üç terörist başının yakalanması için ABD'nin toplamda 12 milyon dolarlık ödül koymasının nedeni ne diye düşünmeyen var mı?

Dünyada en güçlü istihbarat örgütüne sahip olan ABD kendi kontrolünde tuttuğu PKK'nın lider kadrosunun Kandil'deki yerini bilmiyor olabilir mi? Bugüne kadar PKK'ya silahı kim verdi? PKK'nın azılı olduğu 90'lı yılları hatırlayalım. ABD tarafından geliştirilen ve dünyanın en etkili piyade tüfeği olarak tanıtılan M-16'ların PKK'lı teröristlerde ele geçirilmesinin anlamı neydi? M-16 Piyade tüfeği o dönemde ABD ordusunda dahi belirli sayıda dağıtılmıştır. ABD kesinlikle masum değil. ABD strateji oyununa devam ediyor. Hatırlayın terörist başı Abdullah Öcalan'ı da Türkiye'ye veren ABD değil miydi? PKK terör örgütü ilk kez 15 Ağustos 1984 tarihinde Eruh ve Şemdinli ilçelerine saldırdı ve silahlı eylem yaptı. Bugün düşük seviyede de olsa PKK terör örgütü fırsat buldukça kanlı eylemlerini sürdürüyor. PKK'nın arkasındaki güç sadece ABD'nin başlarına ödül koyduğu 3 ipsiz kişi değil. PKK'nın arkasında olan dış güçler var. Onların birisi ve en güçlü olanı ABD'dir. Herkes çok iyi biliyor ki dış güçler desteğini çekerse PKK biter. PKK bitini yer, açlıktan telef olur. Ama oyun strateji oyunu. ABD oyuna devamda sakınca görmüyor. Belki de bu strateji oyunu ile Türkiye'nin gönlünü alabileceğini düşünüyor. Yarım elma, gönül alma misali ama oyun içinde oyun kurmaya devam ediyorlar. Elbette PKK'nın eli kanlı üç liderinin yakalanmasını ve adalete teslim edilmesini Türkiye her devletten çok ister. Teröre hayat verenlerin PKK'lı teröristbaşlarına ödül koyması gerçekten samimi ise neden PKK'nın Suriye'deki kolu PYD, ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edilmiyor? Çünkü ABD uzun yıllardır Türkiye'nin başına bela ettikleri PKK terör örgütünün yeni bir kimliğe bürünmesini, yeni bir sayfa açarak Türkiye'yi terörle terbiye etmeye devam etmek istiyorlar. ABD'nin Ortadoğu'daki çıkar meselesi bu strateji oyununda ağır basıyor. PKK terör örgütünün günümüze kadar gelmesine ikiyüzlü tavırlarıyla ön ayak olan ABD'nin 3 teröristbaşının yakalanması için Murat Karayılan için 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar ve Duran Kalkan için 3 milyon dolar ödül koyması gerçekten kafa karıştırıyor. Bu ödül işine müthiş bir şey diyemiyoruz. Çünkü çekincelerimiz var. Başına ödül konulan üç teröristbaşı yeni tespit edilmiş ve yerleri bilinmeyen isimler değil. ABD'nin son PKK kararı kesinlikle PKK'yı bitirecek bir karar değildir. İsimlere takılmamak gerekir YPG, PKK'nın aslının aynıdır. YPG terör örgütü değildir diyen ABD aklımızla dalga geçmektedir.

ABD'nin terör örgütü kabul etmediği YPG, ABD kuklası bir terör örgütüdür. ABD menfaatleri doğrultusunda YPG ile Suriye'de flört etmektedir. Bugün açıkça görülmektedir ki müttefikimiz olan ABD ikiyüzlü davranarak teröre açık açık destek vermekte, müsamaha göstermektedir. PKK'nın üç azılı liderine ABD'nin 12 milyon dolar ödül koyması ABD'yi aklamaya yetmez. Yıllardır Kandil'de kimi desteklediler, unuttuk mu?