Spor kulüplerinin faaliyet hayatlarında karşılaştıkları en büyük sorunlardan biri, yönetim ve taraftarın birbiriyle doğru şekilde iletişim kuramamasıdır.

Kendilerine değer verildiğini düşünen taraftarların, yöneticilerine daha çok güven duyduğu araştırmalar sonucu karşımıza çıkmaktadır. Değer verdiğiniz ve aynı zamanda değer gördüğünüz bir başkan ve yönetim ile çalışmak eşsiz bir mutluluk ve gurur kaynağıdır.

Başkan , içinde bulunduğu camianın insanlarını yönlendiren kişidir. Dolayısıyla onların sportif arena da karşılaşacakları sorunlar ile alakalı tam teşekküllü bilgi sahibi olmalıdır. Zamanı çok kıymetli olsa da, iyi bir başkan bu zamanı takımının başarısı için harcamak zorundadır.

Geçtiğimiz günlerde oynanan Hacettepespor müsabakasında, gerçekleşen böylesi bir olay bir fotoğraf karesi ile basında ve sosyal medyada yer almış, bizleri de fazlasıyla memnun etmiştir. Empati konusunda uzmanlığına defalarca şahit olduğum başkanımız Sayın İsmail UYANIK' ın tribünde, bu takımın gerçek sahibi olan taraftarlarla birlikte verdiği fotoğraf, camiamızdaki birlikteliğin ve inancın ne derece üst seviyelerde olduğunun göstergesiydi. Bir kez daha anlaşıldı ki Sayın başkanımız bu takımın en fanatik ve en alçakgönüllü taraftarıdır.

Tribünlerdeki onbinler, ekranları başındaki sporseverler ve sahada mücadele eden futbolcular gördüler ki; Samsunspor, yönetimi, taraftarı ve oyuncusu ile el ele gönül gönüle vermiş kocaman bir ailedir. Bu aileyi bir araya getiren ve bir arada tutanda şüphesiz büyüklerdir. Bizim aile büyüğümüz, camiamızın reisi de bu aileye arzuladığı mutluluğu mutlak surette yaşatacaktır.

Kadın, erkek, çocuklar tribünde ne kadar güzel bir ahenk yaratıyor ki, SAMSUNSPOR' un en büyük güzelliği taraftarının bu yapısı ve statta sergilediği aile tablosudur.

Çok güzel bir benzetme ile sizlere veda edelim;

''Aile, kralların bile giremediği bir kaledir.'' Kıymetini bilelim.