Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 90,38 dolardan işlem görüyor. Önceki gün 90,66 dolara yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 90,10 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Bugün ise saat 09.28 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,31 artışla 90,38 dolara yükseldi. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 85,69 dolardan alıcı buldu.

Akaryakıt Fiyatları

Petrol fiyatlarının yükselişinde, dünyanın en çok petrol ithal eden ülkesi Çin'den gelen güçlü ekonomik büyüme verisi ve Ortadoğu'da devam eden gerginlik etkili oldu. Çin ekonomisi, gayrimenkul piyasasındaki düşüş ve zayıflayan iç talebe rağmen yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,3'lük bir büyüme gösterdi. Bu durum, petrol talebinin artacağı beklentisini güçlendirdi.

Akaryakıt, Petrol Fiyatları

Turizm sektöründe yapay zekâ devriminin öncüsü, Türkiye’yi merkez üs seçti Turizm sektöründe yapay zekâ devriminin öncüsü, Türkiye’yi merkez üs seçti

Ortadoğu'da yaşanan çatışmaların petrol arzını etkileme endişesi de fiyatları yukarı yönlü destekliyor. İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısının ardından, İran'ın İsrail'e yönelik füze ve insansız hava aracı saldırısı gerilimi artırdı. İsrail'in bu saldırılara karşılık vereceği beklentisi, bölgedeki gerginliği daha da artırdı.

Brent Petrol Fiyatları

Teknik olarak Brent petrolünde 91,13 ile 91,85 dolar aralığının direnç, 89,22 ile 88,03 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor. Bu seviyelerin yakından takip edilmesi, piyasada olası hareketler konusunda önemli bir rehber olabilir.

Editör: Ismail Usta