Kütahya Diriliş Spor Kulübü okçularından Türkiye üçüncülüğü Kütahya Diriliş Spor Kulübü okçularından Türkiye üçüncülüğü

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Erasmus projeleri ile adından sıkça söz ettiren Altınkent Ortaokulu’nun 2022 yılı başvuru döneminde Polonya Ulusal Ajansına yaptığı ve 94 puanla hibe almaya hak kazandığı “MTW-Maker Teacher Workshop” isimli Erasmus+ KA210SCH projesi kapsamında son yurt dışı hareketliliğini tamamladı.

Bu çerçevede Altınkent Ortaokulu’ndan 3 öğretmen Polonya’nın Bialystok şehrinde proje çalışmalarını gerçekleştirdi.

Polonya, Türkiye, İspanya ve İtalya ortaklı uluslararası proje kapsamında bu hareketliliğe tüm ülkelerden 12 öğretmen katıldı. Proje hareketliliğinde MIT App Inventor web2.0 aracı kullanılarak “Mobil Uygulama Tasarımı” konularında öğretmen eğitimleri gerçekleştirildi. İlgili alanda karışık ülke takımları oluşturuldu ve atölye çalışmaları yapıldı. Eğitim sonunda örnek bir mobil uygulama tasarlandı.

Projeye 3 öğretmen ile katıldıklarını belirten Okul Müdürü Okan Karaca, “İngilizce öğretmenimiz Fırat Mıdık ve Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Ümit Karaduman ile birlikte hareketliliği tamamladık. Bialystok şehrinde ev sahibi okulun derslerine katılım sağladık. Öğretmen ve öğrencilerin teknolojiyi kullanma standartlarını gözlemledik. Protokol ziyaretleri gerçekleştirdik. Polonya kültürü hakkında bilgiler edindik. Faydalı bir projeyi daha başarıyla sona erdirmenin gururunu yaşadık. Okulumuzda Erasmus projeleri ile ilgili çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kaynak: iha