Yemekhane Ücretlerine Zam Geldi

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi yönetimi, öğrenci yemek fiyatlarına yüzde 33'lük bir zam yaparak 15 TL olan öğrenci yemek fiyatını 20 TL'ye çıkardı. Bu kararla birlikte, öğrenci yemek ücretlerinde önemli bir artış yaşandı.

Birgün'ün haberine göre, öğrencilerin öğle yemeği 20 TL'ye, akşam yemeği ise 40 TL'ye yükseldi. Bu zamlarla birlikte, bir öğrencinin aylık öğle yemeği bedeli 450 TL'den 600 TL'ye çıkmış oldu.

Başkan İbrahim Sandıkçı: “Öğrencilerimizin deneyim kazanmalarını sağlıyoruz” Başkan İbrahim Sandıkçı: “Öğrencilerimizin deneyim kazanmalarını sağlıyoruz”

Yemek fiyatlarındaki artış sadece öğrencileri değil, aynı zamanda akademik ve idari personeli de etkiledi. Öğretim üyelerinin yemek bedeli 49 TL'den 73 TL'ye yükselirken, bu da yüzde 48'lik bir zam anlamına gelmektedir.

İşçi ve memur gibi diğer personel gruplarında da benzer artışlar yaşandı. İşçilerin yemek bedeli 143,69 TL'ye, memurların yemek bedeli ise 40 TL'ye yükseldi.

Bu zamlarla birlikte, Ankara Üniversitesi yemekhane ücretlerinde önemli bir artış gerçekleşmiş oldu. Bu durum, öğrenciler ve üniversite çalışanları arasında ekonomik açıdan yeni zorluklar doğurabilir.

Editör: Arda KERSU