Yeni Yıla Girerken Asgari ücret tespit komisyonunun belirlediği rakamlar netleşmeye başlıyor, 2020 Yılandaki Haberimize olan ilgiden yola çıkarak sizin için bu rakamları belirledik, Asgari Ücret ne kadar Olmalı ? Sorusuna Türkiye'de Yaşayan ve Doğrudan etkilenen vatandaşlar Sosyal medya üzerindeki tartışmalar Tredn topiklerden düşmüyor.

Geçmişte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt, 2020 yılı asgari ücreti açıkladı. Peki 2020 yılında asgari ücret ne kadar oldu? 2020 yılı için asgari ücrete ne kadar zam yapıldı.  Başlıklı Haberimiz arama motorlarında en çok arananılan bülten sıralmaasına girdi.

para-emekli

Haberin detayında ise ;

7 milyondan fazla çalışanı direkt, 20 milyona yakın çalışanı ise dolaylı olarak etkileyecek 2020 asgari ücret zam oranı ile ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dördüncü ve son toplantısını yaptı. Peki asgari ücret ne kadar oldu? 2020 yılında asgari ücret zammı ne kadar oldu? İşte detaylar...

İŞTE 2020 YILI ASGARİ ÜCRETİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığındaki saat 14.00'te başlayan toplantıda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat başkanlık etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2020 yılı asgari ücreti bürüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324,70 lira olarak açıkladı. Böylece 2020 yılında asgari ücrete yüzde 15,03 olarak zam yapılmış oldu. Selçuk, evli ve üç çocuklu bir işçi için asgari ücretin 2 bin 479 lira 21 kuruş olduğunu söyledi.

ENFLASYON ORANININ ÜZERİNDE ARTIŞ SAĞLADIK

"Bu sene de Asgari Ücret Tespit Komisyonu'muz kararını oy çokluğu ile aldı" diyen Selçuk, "2020 yılında asgari ücret desteğini tüm işletmeler için 75 lira olarak sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Selçuk, "Enflasyon oranının çok üzerinde bir artış sağlamış olduk. 'İşçilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözümüzü de oy çokluğuyla sağladık." şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 578 TL OLSUN TALEBİ

Asgari Ücret Tespit Komsiyonu'nda işçileri temsil eden Türk-İş, bu yıl Hak-İş ve DİSK ile birlikte hareket edip ortak bir rakam açıklama kararı almıştı. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'in yaptığı ortak açıklamada asgari ücretin en az 2 bin 578 lira olması gerektiği bildirilmişti. Yapılan ortak açıklamada, "Bu rakamdan geri adım atmayacağız" denilmişti.

TÜİK'İN RAKAMI 2 BİN 331 TL

TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla üçüncü toplantıda paylaştı. Buna göre, bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplanmıştı.

2019'DA ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 26,05 ZAM YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl asgari ücrete yüzde 26,05 oranında zam yapılmış, 417 lira artan ücret, net 2 bin 20 lira olmuştu.

Konuları Yer almıştı. Buna göre 27 Aralık Cuma 2023 Tarihinde  Cumhurbaşkanı R.Tayip Erdoğanın Sunumu ile Açıklanacak ve Asgari Ücret tespit Komisyonun Belirlediği o rakamlara göre belirlenecek asgari ücret nekdar olacak sorusu Doğrudan Aileri ilgilendirken Sosyal medyada Bu konuda Tredn topik oldu.

Güncel Yem Fiyatları Listesi! Üreticiyi Üzen Zam Geldi mi? Güncel Yem Fiyatları Listesi! Üreticiyi Üzen Zam Geldi mi?

kAYNAK: https://www.habergazetesi.com.tr/asgari-ucret-belli-oldu-2020-yilinda-asgari-ucret-ne-kadar-oldu

Editör: Ismail Usta