Kendini bilmez yobaz kılıklı kişiler son yılların en çirkin saldırısını Atatürk'ün şahsına, ailesine ve heykellerine yapmaya devam ediyor. En son Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde eli tahralı yobaz saldırgan tarafından Atatürk heykeline alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs, güvenlik kuvvetlerince yakalanarak ifadesi alındıktan sonra mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. Atatürk heykeline yaptığı eylemden pişmanlık duymadığını açıklayan saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığı açıklandı. Her nedense Atatürk'e yönelik saldırganlıkları hep akıl sağlığı yerinde olmayanlar yapıyor(!) Bu durumu anlamak mümkün değil. Atatürk heykellerini put olarak gösteren ve gören kim varsa; tamamı Atatürk düşmanıdır. Çünkü Atatürk heykelleri kesinlikle put değildir. Kimse de Atatürk'ün heykellerine ve kendisine tapınmamaktadır. Kim Atatürk heykelleri üzerinden put iddiasıyla kin ve nefret kusmaya devam ediyorsa, ülkemize ve Türk milletine düşmanlık yapmaktadır. Bu düşmanlığı görmezden gelmek, bu düşmanlığa seyirci kalmak Atatürk düşmanlığına ortak olmaktır.

Atatürk hiç şüphesiz büyük bir devlet adamı ve büyük bir askerdir. Atatürk en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ve Türk milletinin büyük önderidir. Atatürk hayatının hiçbir döneminde dini bir lider kisvesine bürünmemiş ,hiç kimsenin de kendisine tapmasını istememiştir. Çünkü kendisi dini bir kişilik ve dini bir lider değildir.O gerçek manada bir önder ve bir devlet adamıdır. Dünya devletlerinin de kabul ettiği, liderlik dehasına hayran oldukları gerçek bir liderdir. Onun liderliği putperestlik liderliği değildir. Atatürk'ü karalamak isteyen her türlü karanlık düşünce sahipleri, zaman zaman ortaya çıkarak heykellerine, ailesine ve şahsına saldırmaya devam etmektedir. Aslında bu bir kıskançlık, bu bir tahammülsüzlük ve bu bir tarihi hesaplaşma girişimidir. Bu tür eylemlerin içerisinde olanlar sadece akıl sağlığı yerinde olmayan kişiler değildir.Hatta tamamının akıl sağlıkları yerindedir. O akıl sağlığı yerinde olmayanlar her nedense Atatürk heykelinden başka saldıracak bir şey bulamamaktadır. Oysaki Atatürk birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi sağlayan büyük bir liderdir. Ülkeyi ve milleti bölmek, parçalamak ve ayrıştırmak isteyen herkes, bugün Atatürk düşmanlığı yapmaktadır. Bu gerçeği görmezden gelemeyiz. Atatürk heykellerine saldıran yobaz kılıklı kişiler, birilerine maşalık yapmaktadır. Atatürk heykeline saldıran kişiler Atatürk heykellerinin put olmadığı gerçeğini çok iyi bilmektedir. Bu tür saldırganlıklar, ülkemizde prim yaptığı ve cezasız kaldığı sürece; yobaz kılıklı kişiler Atatürk'e yönelik saldırganlıklarını hep sürdüreceklerdir. Devlet ve millet olarak bu yobaz saldırganlara dur demek zorundayız.Başta Diyanet İşleri Başkanlığımız, Atatürk ve heykellerine yönelik saldırıları önleyici önemli uyarılarda bulunmalıdır. Atatürk heykellerinin put olmadığını ve Türkiye'de putperestlik olmadığını da halkımıza cuma hutbelerinde anlatmalıdır. Bütün yaşamını devletine ve milletine adamış olan Atatürk, genç nesillere ve gelecek nesillere doğru anlatılmalıdır. Ancak o zaman bu tür çirkin saldırıların hızı kesilebilir. Diyanet'in açıklamalarına ihtiyacımız var. Diyanet, anlatacak ki herkes öğrenecek.

Kimse Atatürk'ün heykellerini put olarak görmesin. Atatürk heykellerine saldıranlarda unutmasınlar ki, Atatürk heykellerinden put olmaz. Atatürk de hepimiz gibi bir fani ve ölümlüdür. Onu Atatürk ve ölümsüz yapan yanı, ölümünden sonra da Yüce Türk milletinin kalbinde eserleriyle, fikirleriyle sonsuza kadar yaşıyor olmasıdır. Atatürk'ün ruhu şad mekanı cennet olsun. Ona çok şey borçluyuz…