Ebediyete intikal tarihi 1938 olan kaç insan bugün milyonlarca insan tarafından hatırlanmakta, özlemle ve saygıyla anılmaktadır? Sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde değil, dünyanın birçok ülkesinde ve noktasında 10 Kasım günü bir kez daha herkes gördü ki, aradan geçen 76 yıla rağmen Atatürk unutulmadı ve saygıyla anıldı. Atatürk’ü unutulmaz ve saygın yapan, onun açtığı aydınlık ufuktur…
Saat dokuzu beş geçe Türkiye’nin her yerinde sirenlerin çalması insanların özlemle ve saygıyla Atatürk’ü hatırlaması, sadece bugüne mahsus bir anma değildir… Atatürk, her fırsatta anılan ve hatırlanan büyük bir önderdir. Onun bu şekilde hatırlanması ,hafızalara kazınması zora dayalı bir hatırlanma değildir. Aradan geçen yıpratıcı, siyasi çalkantılı ve çekişmeli kavgalı yılların hiçbir şekilde kalplerden silemediği yok edemediği bir insan olmak; dünyada acaba kaç kişiye nasip olmuş, acaba kaç ülke böyle bir önder çıkarabilmiştir? Almanya, Hitler gibi kanlı bir diktatörü ile hatırlanırken birçok Almanın yüzünün kızardığını bundan rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. Hiçbir Türk yoktur ki ,Atatürk’le gurur duymasın. Atatürk, milletine gurur veren gerçek anlamda saygın bir lider olmayı ölümünden sonra bile başarmış büyük bir önderdir. Sadece 10 Kasım günü değil her gün Anıtkabir i (ziyaretçiye açık olduğu zamanlarda) binlerce insan ziyaret etmektedir.10 Kasım’da ise hem resmi, hem de sivil ve sıradan insanların Anıtkabir i özlemle saygıyla ziyaret etmesi boşuna değildir. Atatürk’ün aradan geçen bunca yıla rağmen unutulmamış olması, birilerini her zaman korkutmuş ve huzursuz etmiştir. Ama Atatürk, ülkesini ve milletini seven hiç kimse için korkulacak bir isim değildir. Ulu Önder Atatürk ,”Yurtta Sulh,Cihanda Sulh” sözünü boşuna söylememiştir.Atatürk ne yaptı ise ülkesi ve milletinin geleceği için yapmış,ölümü ile de bütün servetini Türk milletine bağışlamıştır.Bu yüzden Atatürk gönüllerde yaşamakta ve yaşatılmaktadır.
Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılı olan 2014 yılı 10 Kasım günü bütün Türkiye herkese en güzel cevabı saat dokuzu beş geçe bir kez daha verdi. O cevap, Atatürk’ü unutmadığımızın, kalbimizde yaşattığımızın ve aydınlık yolunda yürümeye devam edeceğimizin mesajıdır. Atatürk’ün şehri Samsun’dan ve diğer şehirlerimizden 10 Kasım sabahı Türk milleti tarafından verilen en anlamlı mesaj: “unutmadık, unutturamazsınız onurlu duruşudur.
order abortion pill redirect where can i buy abortion pills