Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) bünyesindeki üniversitelerin katılımıyla 11 ilde düzenlenen 2024 Üniversite Tanıtım Fuarı’nın 5.si Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversiteler Birliği, sınavına girecek öğrencilerin üniversiteleri tanımalarına ve doğru tercihler yapabilmelerine katkı sağlamak amacıyla birlik üyesi üniversitelerin bulunduğu 11 ilde, 6 - 23 Mayıs 2024 tarihleri arasında tanıtım fuarlarına devam ediyor. 5.si Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan tanıtım fuarının açılışı, Bozok Evi Bahçesi’nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Açılışa Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Anadolu Üniversiteler Birliği’ne üye üniversitelerin temsilcileri ve üniversite adayı öğrenciler katıldı.

Açılış töreni ve protokol konuşmalarından sonra Rektör Yardımcsı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, üniversite stantlarını ziyaret ederek tanıtım temsilcilerinden üniversiteleri hakkında bilgi aldı. Fuar alanına okul yetkilileri ve öğretmenleri rehberliğinde gelen öğrenciler ise üniversitelerin tanıtım stantları gezdi. Öğrencilere üniversite tercihlerinde kendilerine yardımcı olacak tanıtım materyalleri ve hediyeler verildi.

Erciyes Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü

Kentte öğrenim gören ve üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri ile rehber öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği Erciyes Üniversitesi tanıtım fuarında tanıtım temsilcileri, üniversitelerinin eğitim-öğretim imkanları, bölüm ve program kontenjanları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, barınma ve ulaşım gibi konular hakkında öğrencilere bilgiler vererek tanıtım materyalleri dağıttı.

Sorgun’da madımak şenliği Sorgun’da madımak şenliği

“Öğrenciler bilgiye kolaylıkla ulaşıyor”

Programın açılış konuşmasında Anadolu Üniversiteler Birliği olarak üniversitelerin tanıtımını yaptıklarını söyleyen Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, “Burada gençlerimiz için güzel bir imkan var, sosyal medyadan internetten erişebilecekleri bilgileri burada doğrudan doğruya üniversite stantlarını gezerek ulaşabilirler ve her türlü soruya cevap bulabilirler. Gençlerimizin kariyer planlamaları çerçevesinde doğru adımlar atabilmeleri için bugünü iyi değerlendirip, geleceklerini şekillendirecekleri gerekli bilgileri buradan elde edebileceğini düşünüyorum.” dedi.

“Üniversitemiz çok iyi durumda”

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin eğitim ve yerleşke konusunda çok iyi bir noktada olduğunu da belirten Hacıhasanoğlu, “30 yıla yakın bir geçmişi olan üniversitemizde bütün fakültelerin bulunduğu bir üniversite konumundayız. Gerek akademisyen kadrosu gerek alt yapı gerekse de kampüs anlamında çok iyi bir noktadayız. Tüm gençlerimizi üniversitemizi ziyaret etmeye ve sahip olduğumuz imkanları yerinde görmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha