Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tavlı, mesajında, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde canını ortaya koyan gazilerin önemli ve kutsal görev üstlendiğini belirterek, “Millet olarak bize emanet edilen bağımsız vatan toprakları üzerinde, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak ortak görevimizdir” dedi.

“GAZİLERİMİZE MİNNETTARIZ”

Geçmişten bugüne Türkiye’nin şanlı tarihinin yazılmasında şehit ve gazilerin önemli paya sahip olduğunun altını çizen Başkan Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatan savunmasında şehit ve gazilerimizin yeri önemlidir. Milletimizin bağımsızlık mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale Zaferi’nde cepheden cepheye koşan vatan evlatları, gözünü kırpmadan canını ortaya koyarak mücadele etmiştir. Kutsal mücadelede, dünya tarihinde eşine az rastlanır fedakarlık ortaya koyan milletimiz, kahramanlık destanı yazmıştır. Vatanımızı müdafaa eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Şehitlik yolunda yaralanan gazilerimizin ise insanüstü mücadelesini her zaman takdir ediyoruz. Gazilerimiz sadece ülkemizin müdafaasında değil mazlumlara umut olmak için de Dünya’nın birçok yerinde görev almıştır. Kore’de savaşan, Balkanlarda düşmana set olan ve Afrika’da mazlumlara umut olan kahraman askerlerimiz sınırları aşarak kahramanlık destanı yazmıştır.

BEYOĞLU SPOR KULÜBÜ, ALZHEIMER FARKINDALIĞINI MASA TENİSİ İLE ARTIRIYOR BEYOĞLU SPOR KULÜBÜ, ALZHEIMER FARKINDALIĞINI MASA TENİSİ İLE ARTIRIYOR

Kazanılması imkânsız savaşlardan başarıyla çıkan askerimizin arkasında her zaman dualarıyla milletimiz vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.”

Editör: Vadi Sağdıç