Diyarbakır’daki askeri birlik içersindeki Türk Bayrağı nı indiren o kirli eli örnek alan başka kirli ellerin benzer kalkışmalarına tanık olmaya devam ediyoruz. Onursuzca ve kalleşçe yapılan bu tür eylemlerin aktörleri, artık bayrak direğinden polis tarafından vurularak indiriliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun mitinginde bayrak konusuna değinmiş, bundan sonra Türk Bayrağı nı indirenlerin bedelini ağır ödeyeceğini söylemişti.
Türk Bayrağı na yapılan saygısızlıkların asla kabul edilemez olduğunu, artık herkes biliyor ve görüyor. Buna rağmen o kirli eller bayrağımızı indirmek için fırsat kolluyor. En son Antalya’da girdiği polis merkezinin bahçesindeki Türk Bayrağı nı indirmeye çalışan bir kişi, bütün uyarılara rağmen bu eyleminden vazgeçmeyince bacağından vurularak indirildi… Benzer bir olay da İstanbul’da yaşanmış bayrağımızı indirmeye kalkışan eylemci yine bacağından vurularak etkisiz hale getirilmişti. Sonrasında ise o eylemci cezaevinde intihar etmiş yaşamını sonlandırmıştı. Bayrağımızı gönderinden indirmeye çalışanların çocuk olduğunu ,akıl sağlığının yerinde olmayan insanlar olduğunu söylemek eylemciyi kurtaramaz. Bu inandırıcı bir gerekçe değildir. Türk Bayrağı na yapılan saygısızlığın üzerini hiçbir örtü örtemez. Çünkü o kirli eller birileri tarafından kullanılan zavallılardır. O zavallılar, Türk milletinin tansiyonunu ,tepkisini ölçmeye çalışmaktadır. Bunu yaptıranların kim olduğunu az çok herkes tahmin etmekte ve bilmektedir. Gönderindeki Türk Bayrağı nı indirmeye kalkışmak, kimsenin haddine değildir. Bayrak, Türk milletinin namusu ve şerefidir. Ona uzanan kirli ve şerefsiz ellerin kırılmasından daha doğal bir sonuç olamaz. Hala birileri bayrak üzerinden Türk milletinin tansiyonunu ölçmeye devam ediyorsa, bu Türk milletine karşı kurulan büyük bir tuzaktır.O tuzak ,günü geldiğinde o tuzağı kuranları yakalamaya başlayacaktır. Bunu görmemek ve anlamamak büyük bir aptallıktır. Türk milletinin en hassas olduğu kutsal değerlerinin başında bayrak gelmektedir. Bayrağın onurunu ve şerefini bilmeyen zavallılar, kirli ellerini büyük bir aptallık içerisinde bayrağımıza uzatmaktadır. Bu gafleti ve bu ihaneti sergileyenlerin maksadı, bayrağımızın yerinde başka bir bayrak dalgalandırmaktır. Bunu yapmadan önce Türk milletinin tepkisini test etme yarışı içerisine girdikleri anlaşılıyor. Diyarbakır’da, Antalya’da, İstanbul’da veya başka bir yerde boy gösteren bayrak indirme eylemleri, kişinin kendi başına geliştirdiği eylemler değildir. Bayrağa uzanan kirli el kimin? Sorusuna verilecek en güzel yanıt, o elin içimizdeki hainler olduğunu söylemektir. Gelinen noktada bayrak indirme eylemine kalkışanlar, kendilerini deşifre etti. Ama artık şunu gördüler ve görüyorlar ki konu bayrak indirme olunca halkın hepsi hesaba katılmalıdır. Çünkü bu oyun tutmaz.
Kim hangi gerekçe ile bayrak direğine tırmanıp,Türk Bayrağı nı indirmeye kalkışıyorsa; arkasındaki karanlık güce fazla güvenmesin. Bu işin şakası yok, bu oyun çocuk oyunu değil. Bayrağa uzanan kirli el bedelini bu millete mutlaka öder. Bu işin affı ya da hoşgörüsü yok!