Ülkemizi cehenneme çevirmek için Kuzey Irak'ta yuvalanan PKK terör örgütüne karşı TSK tarafından 'Pençe Operasyonu' düzenlendi. Hakurk'a PKK'nın planını bozmak için sessizce giren Kahraman Türk askeri görevini başarı ile sürdürürken iki kahraman vatan evladı şehadet şerbeti içerek hakka yürüdü. Onların hakka yürüdüklerini şehadet haberini ramazan bayramına hazırlanırken aldık.

Ne acıdır ki, Türkiye'nin her yerinde sıcak yuvalarımızda huzur ortamında oruçlarımızı tutarken Mehmetçiklerimizin şehadet haberi ile büyük bir acı yaşadık. Şehadet haberlerini alana kadar adını bile bilmediğimiz iki kahraman Mehmetçiğimizin adını Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasından öğrendik. Kuzey Irak'ın Hakurk bölgesinde sürdürülen Pençe Harekatı sırasında aslen Giresunlu olup Sakarya'nın Geyve ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Teğmen Raşit Aydın ile Kahramanmaraş' ilinden Piyade Uzman Çavuş Mehmet Taşhan şehit düştüler. Sadece Karadeniz'e değil ama şehit ateşinden Karadeniz'in payına yine şehit ateşi düştü. Şehit ateşi bu defada Karadeniz'i atlamadı. Karadeniz'in kahraman evlatları şehadet yolunda yine en önlerdeydi ki, aslen Giresunlu olup Sakarya ilinin Geyve ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Teğmen Raşit Aydın'ın şehadet haberi yüreklere sessizce düştü. Irak'ın kuzeyinde şehit olan 2 kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Teğmen Raşit Aydın ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Taşhan'ın Türk bayrağına sarılı naaşları Hakkari'de düzenlenen törenle gecenin karanlığında memleketlerine uğurlandı. Şehitlerimizin baba evlerini yangın yerine çeviren şehadet haberleri canımızı bir kez daha acıttı. Her şeyin bir tarifi vardı ama şehadet haberlerinin yine hiçbir tarifi yoktu. Son sözü hepimiz için 2 yiğit Mehmetçiğimiz söylemişti. Sözün bittiği yerde yine iki yiğidimiz 'Önce Vatan' demişti. Başka söylenecek söz yoktu. Vatana feda edilen o iki cana da hepimiz sonsuza kadar minnettarız. Şehitlerimize borcumuz var.

Şehit Teğmen Raşit Aydın'ın Sakarya'nın Geyve ilçesindeki baba evinde gözyaşı ve acı her şeye hakimdi. Geyve'de gerçek acı ve gerçek gurur vardı. Kahraman Mehmetçiğimizin acısı anne ve baba yüreğine bu kez de Karadeniz'in şirin ilçesi Geyve'de düştü. Bütün teselli sözleri yine en çok şehidin anne ve babasına söylendi. O sözleri söylemek kolay olmadığı gibi o acıya dayanmakta kolay değildi. Yüce Türk Milleti bir kez daha metanetiyle şehidini kucaklarken, sözün bittiği yerde en büyük bedeli evladının saçının bir teline bile dokunmaya kıyamayan fedakar şehit annesi ödüyordu. Ne kadar farkında olduk. Ne kadar empati yapabildik bilmiyorum. Ama bildiğim ve gördüğüm tek şey şehit ateşinin düştüğü yeri tümden yakmış olmasıydı. Güzel yüzlü bir vatan evladını daha kara toprağın kara bağrına bırakmak, vatan toprağına emanet etmek asla kolay değildi. Her şehit babası gibi şehidimizin acılı babası Seyit Aydın'da ' Vatan sağ olsun' diyerek taziyeleri kabul etti.

Karadeniz'in yiğit delikanlısı, cennet kokulu Şehit Teğmen Raşit Aydın güle güle. Yolun açık, makamın aydınlık olsun. Güle güle şehit Piyade Teğmenim, güzel insan Raşit Aydın güle güle… Şehitlik mertebesi herkese nasip olmayan ulvi bir makamdır. O ulvi makama çıkan tüm şehitlerimize selam olsun. O yüzden şehitler ölü değil, diridirler. Yine yüksek sesle haykırıyoruz 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez'… Pençe Harekatı sırasında şehit düşen cennet kokulu iki kahraman vatan evladına Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Allah başta şehitlerimizin acılı ailelerine olmak üzere yüce Türk milletine sabır versin. Başımız sağ olsun…