Petrol fiyatlarındaki Bu yeni artış motorin ve benzine tekrar zam gelecek mi sorusunu sordurdu. Fakat benzine Çarşamba günü indirim bekleniyor işte detayları..

Enerji Bakanı Bayraktar: Karadeniz Bölgesinde Petrol Emaresi bulundu ! Enerji Bakanı Bayraktar: Karadeniz Bölgesinde Petrol Emaresi bulundu !

25 Eylül’den sonra brent petrolün fiyatı 92,44 dolara çıktı bu yükselişin motorin ve benzine zam olarak yansıyıp yansımayacağını merak konusu oluyor.

Mayıs seçimlerinden önce litre fiyatı 25 TL civarında iken benzin özel tüketim vergisi zammıyla 30 TL üzerine çıkmıştı. Son gelen zamlardan sonra benzinin fiyatı 38,56 TL ile 40 TL arasında değişim gösterdi.

İndirim bekleniyor

Uluslararası piyasalarda hızlı bir Yükseliş olmaması durumunda Çarşamba günü benzinde 1 TL 50 kuruş indirim olması bekleniyor. Uzmanlar yakıt masraflarını göz önünde bulundurarak akaryakıt fiyatlarındaki olabilecek değişikliklerin sürücüler ve işletmeler için önemli bir masraf çıkartacağına dikkat çekiyor. Enerji maliyetlerindeki bu artışın yakıt fiyatlarına da yansıyarak vatandaşların günlük yaşamını etkileyeceğini ve zora sokacağını düşünüyor.

İstanbul’un Avrupa yakasında benzinin litre fiyatı 38,56 TL’den 37,41 TL’ye düşecek.

Ankara’da bu durumdan dolayı benzin 37,99 TL’den İzmir’de ise 38,11 TL’den satılacak.

Benzine 14 Eylül 2023 Perşembe gününden sonra geçerli olacak şekilde 1,64 TL zam gelirken; motorinin litre fiyatına ise 13 Eylül 2023 Çarşamba gününden sonra geçerli olacak şekilde 2,3 TL zam yapılmıştır.

Editör: Ismail Usta