Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde çığ düşen yolda vatandaşlar, bölgeyi aşarak okula gidip, pazar alışverişlerini yapıyor.

3 günlük Afrika tozu esareti sona erdi: Şehir yeniden göründü 3 günlük Afrika tozu esareti sona erdi: Şehir yeniden göründü

İlçede kış aylarında aşırı kar yağışı sonrası yağmur yağışı etkisini göstermeye başladı. Kış boyunca yüksek bölgelere yağan kar yağmurların etkisiyle çığa dönüşerek kaymaya başladı. Yüksek bölgeden gelen kar kütlesi yolları ulaşıma kapattı. Şırnak Valiliğine bağlı İl Özel İdare ekipleri kapalı köy yolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattı. 20 metre yüksekliğinde olan kar kütlesi, iş makinasıyla tüneller açılıyor. Boğazöğren köyüne 5 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye çığ düşünce köyün giriş çıkışları güvenlik nedeniyle kapatılmıştı.

Çığ bölgesini aşarak ihtiyaçlarını karşılayan 120 haneli köyde vatandaşların tek isteği bir an önce yollarının açılması. Köy muhtarı Yılmaz Zirek, yüksek rakımlı bir köy olduğunu, geçen günlerde aşırı yağış sonrası çığ düştüğünü söyledi. Kaymakamlık ve Özel İdare ekiplerinin yolu açmak için çalışma başlattığını belirten Zirek, "Ancak birçok bölgede çığ düştüğü için ekipler dört bölgede çalışıyor. Çok şükür can kaybımız yok, maddi zarar var. Öğrencilerimiz çığı aşarak okula gitmek zorunda. Bu yol inşallah en kısa zamanda açılacaktır. Yetkililerimize teşekkür ediyorum. Tek isteğimiz bir iş makinası daha olursa yolumuz kısa sürede açılacaktır. Gençler dışında kimse buradan geçmiyor. Erzak almak için çığlı bölgeyi aşarak gidiyoruz. Tehlikeli ama mecburuz" dedi.

Öğrenciler ise, çığ düşen bölgeden geçip servislerle okullarına gidiyor.

Kaynak: iha