Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, STEM ve Bilim Merkezini ziyaret ederek koordinatör Ahmet Bağbars’tan merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bingöl’de şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi Bingöl’de şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, STEM ve Bilim Merkezini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Usta, geleceğin Aziz Sancar’ların yetiştiğini söyledi. Sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Usta, “Geleceğin Aziz Sancar’ları olacak öğrencilerimizin yetiştiği STEM ve Bilim Merkezindeydim. Öğrencilere üretim, buluş yapma, bilgi ve becerilerini kazandırmayı hedefleyen Bingöl STEM ve Bilim Merkezini gezerek, Bilim Merkezi koordinatörü Ahmet Bağbars’tan merkezde yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aldım. Kısa adıyla Bingöl STEM Merkezinde yazılım, robotik kodlama ve yapay zeka konusunda eğitimler yapılıyor ve projeler üretiliyor” dedi.

Alınan ödüllerin tesadüf olmadığını belirten Vali Usta, ’’2023-2024 Eğitim öğretim yılı başında yapılan seçme sınavıyla 5. ve 6.sınıf seviyesinden toplam 20 öğrenci Robokulüp takımına girerek merkezde bu yıl eğitim almaya hak kazandı. Bu öğrenciler robotik kodlama, yazılım, 3 boyutlu tasarım ve STEM eğitimi alacak öğrenciler eğitimin sonunda ulusal düzeyde gerçekleştirilen TÜBİTAK ve TEKNOFEST yarışmalarında ilimizi temsil ediyorlar. Bingöl’de yapılan bu çalışmalar Elazığ’da düzenlenen 55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Bölgesel Yarışmasında 6 birincilik, 1 ikincilik, 6 üçüncülük ödülü almamızın tesadüf olmadığının en büyük kanıtıdır. Okullarımızda STEM Merkezlerini artırarak öğrencilerimizin başarılarını artarak devam ettirmeyi hedefliyoruz. Merkeze devam eden ve bu başarıları bize yaşatan yavrularımızı kutluyorum’’ diye konuştu.

Kaynak: iha