Samsunspor, Manisa deplasmanından bir puanla döndü. Mevcut şartlar göz önüne alındığında deplasmanda alınan bir puan, her halukarda iyi puandır. Ligin son sırasındaki Manisa'yı bile yenemedik şeklindeki yorumlar ve memnuniyetsizlikler olabilir ama mevcut durumda, yarım puanın bile Samsunspor için hayati önem taşıdığı bir ligde kümede kalma mücadelesi veren, bire bir rakibi olan bir takıma kendi sahasında yenilmemesi açısından bakmak daha doğru olur. Yani bardağın dolu tarafına bakmakta fayda var. Samsunspor deplasmanda aldığı bu bir puanla puanını 10'a çıkardı. Hep söylediğimiz gibi devre arasına kadar toplayabildiği kadar puan toplamalı ikinci yarıya yeni stadyumda, yeni bir takımla, yeni bir konsantre ile, yeni bir anlayışla girmeli. Bu nedenledir ki bu yolda alınan yarım puan bile hayati önem taşımakta.
Samsunspor son yarım saatini dokuz kişi oynadığı karşılaşmada kalesinde tehlikeli sayılabilecek pozisyonları da gördü ama rakibine gol şansı tanımadı. Samsunspor'un da geliştirdiği ataklarda 2-3 pozisyonu var ama bu pozisyonlarda topu kaleye tıklayacak oyuncu eksikliğini söylemeye gerek bile yok. Golcü eksikliğinin dışında takımı ileriye taşıyacak oyuncu eksikliği de herkesin malumu ve her maçta görünüyor. Bundan dolayıdır ki bu maç da Samsunspor'un önceki maçlarından farklı bir maç olmadı .
Ama son iki haftaya bakıldığında mücadele açısından Samsunspor'un yol kat ettiğini gözlemek mümkün. İç sahada Şanlıurfa galibiyetinin ardından deplasmanda alınan bu bir puan, Samsunspor'un önümüzdeki maçlara daha olumlu daha umutlu bakmasını sağlayacaktır.
Sonuç itibariyle futbolun temel kuralı olan yenemiyorsan yenilmeyeceksin mantığından hareketle Samsunspor haftayı en azından mağlup olmadan kapatmış ve 1 puanı hanesine yazdırmıştır.
Fikstür açısından zor bir döneme girdiğini düşündüğüm Samsunspor'un deplasmanda aldığı bu bir puanın ne denli önemli olduğu devre sonunda çok daha net ortaya çıkacaktır.