n

n
n “Eli öpülesi öğretmenlerimiz” diye başlayacak ve rutin kutlama programlarıyla önce sev sonra seneye muamelesine tabi tutulacak öğretmenlerimiz.
n
n Haber değeri olduğu için geçim sıkıntıları sıkça dillendirilecek. Falanca öğretmenimizin geçim derdi filanca yerdeki sefalet görüntüleri derken eğitim ve öğretimimizin devasa problemleri magazin tadında seyredecek. Hal böyle olunca asıl meseleler havada askıda kalmaya da devam edecek.
n
n Oysa üstüne 4 B rütbeli ayrılık düşmüş, tayin hakkı bile yok. Aile bütünlüğü hakkının en çok ihlal edilip engellendiği meslek grubu haline geldi öğretmenlik. Diğer kamu çalışanlarına verilen becayiş hakkı öğretmenlerde yok. Birbirinden ayrı uzakta yaşayan nice eşler var…
n
n Bir diğer husus maaşları; şu an görev yapan bir öğretmenin maaşı aynı okulda çalışan ‘Yardımcı Hizmetler Personeli’ maaşından daha azdır. Ek dersler olmasa durum tam bir felaket arz edecek.
n
n Öğretmen-öğrenci arasındaki ilişkide saygının yerini ilgisizlik ve seviyesizlik almış, buna bir de veli-öğretmen ilişkisi eklenince durum hepten karmaşık hale gelmiştir.
n
n İtip kakmak-dövmek-korkutmak-notla tehdit etmek gibi hiçbir zaman eğitimde yeri olmayan davranışları artık kullanmaz hale gelen öğretmenlerimizin (ki doğru olan da buydu) görev ve sorumluluklarında yetkisiz ve pasif hali ek önlemlerle önemsenmemiş, eğitimci yanı kişisel inisiyatife bırakılmıştır. Öğretim ise maalesef yaygın kanaatte olduğu gibi dershanelere…
n
n Birçok öğretmenimiz toplumda eski saygınlığını yitirdiğini özellikle belirtiyor ancak çuvaldızı kendine çevirdiğinde değerli öğretmenlerimizin kendi hisselerini de göreceklerine inanıyorum.
n
n Eğitim ve öğretim hayatı içinde hangi boşluklara hangi çabalarınızla örnek teşkil etmediniz ki, gündemimizden bu kadar uzaksınız?
n
n Örnek teşkil etme çabalarınızı zamana, alışkanlıklara mı kurban ettiniz? Bizlere geleceği hatırlatan ve hatta öğreten sizler, nerelerdesiniz sahi? Geleceğimizdeki yeriniz nedir?
n
n Verdiğiniz notların dışında hangi öğrencimizin ya da velimizin ilgi alanındasınız?
n
n Gelin bu yılki Öğretmenler Günü’nde bir masal anlatın bize öğretmenlerim. İçinde her daim sizlerin olduğu bir masal...
n
n Öylesine inandırın ve öylesine heyecanlandırın ki, kavgalara değil, insanca yaşamaya değer kılınsın hayat.
n
n Öylesine bir masal anlatın ki, sokağa terk edilmiş değil eline gelecek teslim edilmiş insanlar yürüsün kaldırımlardan.
n
n Öylesine bir masal anlatın ki, bencillikten uzak, “Biz” diyebilecek insanlar olsun içinde.
n
n Öylesine bir masal anlatın ki, zengine zengin, fakire fakir ilgiden uzak olsun! İyi giyimliye başka mütevazı giyimliye başka hallerden ırak!
n
n Öylesine bir masal anlatın ki, arkadaşlığın başka bir şey, öğretmenliğin başka bir şey olduğunu hatırlasın bütün öğrenciler.
n
n Sevgiyi saygıyı sizde sembolize edebilsin ve inanabilsin genç kuşaklar!
n
n Gelin bu yılki Öğretmenler Günü’nde bir masal anlatın bize öğretmenlerim. Bedenlerin taşıdığı kıyafetten çok beyinlerin taşıdığı değerler dolu olsun içinde.
n
n Öylesine bir masal anlatın ki bize neden öğretmen olduğunuzu bir çırpıda anlatabilelim…
n
n Geç kalmadınız!
n
n Gecikmediniz!
n
n Tıpkı biz velilerin size geç kalmadığı gibi…
n
n Doğan gün sizinle şereflensin Göz Nurları!
n
n Huzurunuz ve kazancınız bol olsun.
n
n Öğretmenler Gününüz kutlu olsun kıymetli öğretmenlerimiz…
n
n Sağlıcakla kalın.
n