Bu galibiyet güzel oldu. Tam yerinde oldu.Tam zamanında oldu. Özellikle geçen haftaki Antep mağlubiyeti sonrası bozulan morallerin tekrar yerine gelmesi adına, önemli bir galibiyet oldu. Hem de 5 gollü bir galibiyet çok hoş oldu.
Geçen hafta Antep maçından sonraki yazımda da Spor 55 programındaki yorumlarımda da üzerinde durduğum bir husus vardı. Hırs,azim, istek,mücadele olmazsa olmaz. Bunlar önemli hususlar.
İşte bu hafta bu unsurların önemi, bir kez daha ortaya çıktı. İsteyince, mücadele edince üstüne üstlük bir de iyi konsantre olup sahada doğru işler yapınca; istediğiniz sonucu alabiliyorsunuz. Dünkü maçta da öyle oldu.
Futbolda klasik bir tabir vardır. Atan ve tutanınız iyi olacak.Alanya maçında atanlarımız ve tutanımız iyiydi. Yakaladığımız fırsatları iyi değerlendirdik. Yarım saatte 3-0 olan maç, bizim için kolay bir maça dönüştü. Hele ikinci yarının hemen başında bulduğumuz 4.gol rakibi tamamen oyundan düşürdü. 4.golden sonraki yarım saat irdelenmeli. Skor ne olursa olsun bu kadar lakayt bir oyun ve basit hatalar için dikkatler çekilmeli. Bakın 4-1 'den sonra Furkan 'ın çıkardığı net 2 pozisyon var. İşte bir anda ne olup bittiğini anlamadan rakibin morallenip üstümüze gelmesi durumunda, neler olabileceğini gördük. Tebrikler Furkan'a bu noktada. Maçın tamamında konsantre vaziyetteydi. Bir an bile oyundan düşmedi.
İlk devre,ikinci yarının 55-85 arası ve son bölüm olmak üzere maçı 3 bölümde ele alabiliriz.
Ama neresinden bakarsanız bakın bu galibiyet önemli bir galibiyet oldu. Hem de 5 golle ve hedefe oynayan bir takıma karşı. 6 puanlık bu maçlar sadece 3 puan demek değil. Birçok açıdan büyük bir başarıdır.
Bu çocuklar büyük iş başarmışlardır. Darısı diğer maçlara. . .