Samsun Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘nin  ön kapısının bitişiğine, okulun deprem güçlendirilmesi ve onarım çalışmasına  alındığı yaklaşık 3 yıllık dönemde koyduğu reklam panolarıyla şehit ismini (Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ) yazısını 56’lar istikametinden kapatmaya ve görünmez yapmaya  devam ediyor.

Benzer  reklam panolarını  Samsun Büyükşehir Belediyesi kendi hizmet binasının önünü koyup önünü  kapatmaz iken bu duyarsızlığını niye sürdürüyor bunu bilmiyoruz. Bu durum bilerek devam ettiriliyorsa ,bu yapılan şehidimize ve şehitlerimize saygısızlık değil midir? Bu tür konularda herkesin daha dikkatli olması gerekmiyor mu? Bu reklam panolarının biraz daha geriye alınması veya kaldırılmasının zamanı geçmiyor mu?

Whatsapp Image 2024 02 14 At 21.05.48

    Belli ki Samsun Büyükşehir Belediyesi meydanı boş bulmuş istediği reklam panosunu istediği yere koyabiliyor. Şehit ismini kapatan o reklam panolarını içimize sindirmemiz mümkün değil. Göz göre göre yapılan bu duyarsızlığı herkesin gördüğü ama kimsenin de ses çıkarmadığı acı bir gerçek. Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın ağabeyi ve annesi olarak Samsun Büyükşehirden talebimiz açık ve net reklam panolarını Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yazısını 56’lar mevkiinden görünecek bir yere kaldırmasıdır.Okulun ismi şehit ismi olmasa bile okulu görünmez yapacak şekilde  bu kadar okulun dibine reklam panolarıyla girmeye Büyükşehir belediyesi olsa  bile kimsenin hakkı yok. Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okulun ön yüzünü Büyükşehir Belediyesinin reklam panolarıyla kapatmasına neden ses çıkarmıyor bunu da bilmiyoruz. Ama biz bu okula ismini veren şehidin yakınları olarak gerçekten çok rahatsız ve üzgünüz. Birileri artık şehit yakınlarının hassasiyetini anlasın istiyoruz. Ama nafile.Herkes şehitlerimiz başımızın tacı diyor ama herkes aynı duyarlılıkta davranmıyor.

Whatsapp Image 2024 02 15 At 07.28.49

     Samsun Büyükşehir belediyesinden talebimiz, Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ön kapısının bitişiğine koyduğu ,yaklaşık 3 yıldır orada konuşlandırdığı reklam panolarını ,şehit ismini 56’lar yönünden gelenlerinde görebileceği şekilde yeniden yapılandırmasını okulun önünü açmasını istiyoruz.İstiklal caddesi 56’lar yönünden gelenlerinde Çiftlik mahallesine doğru gidenler okulun kapısının dibine gelmeden Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin  reklam bilbordları yüzünden görememektedir. Bunun kasıtlı yapıldığını düşünmüyoruz. Mezun olduğu bir lisemize adını veren şehidimizin yakınları olarak şehit yakını kimliğimizle bir an önce bu aksaklığın düzeltilmesini istiyoruz. Umarım Samsun Büyükşehir Belediyesi şehitlerimizle ilgili hassasiyetimizi anlar. Bir okulun ismini kapatarak reklam yapmak doğru bir şey değildir.