Deprem konusunda açıklamaları ile dikkatleri üzerine çeken Celal Şengör “İstanbul’un depremden sonra ne hale geleceğini biliyorum” diyerek İstanbul’dan taşınma kararı aldı.

Bu durumla birlikte Kocaeli Üniversitesi eğitim görevlileri Şerif Barış ile birlikte Ramazan Demirtaş açıklamalarda bulundu.

Celal Şengör’ün açıklamalarına değinerek “Celal hocamızın yaptığı açıklamaya göre 2.5 milyon kişinin ölmesine sebebiyet verecek bir deprem olmayacak. Bu rakamlar gerçekçi değil. Araştırmalara göre yapılan senaryolarda da bu durum her zaman bellidir. Depremlerde her zaman kaos ve kargaşa olacaktır. Ancak bu rakamlara çıkmak mantıklı değil” dedi.

İstanbul’un İçinden Fay Hattı Geçmiyor

İstanbul’da nüfus ile birlikte yapılaşmanın hata olduğunu herkes biliyor. Ancak belli kurumlar tarafından yapılan açıklamalarda “17 Ağustos gibi bir depremin oluşması söz konusu değildir. Kocaeli ile birlikte Adapazarı’nda oluşan yıkımların nedeni ise fayın şehirlerden geçiyor olmasıdır. Bu durumda da İstanbul’un altından bir fay hattı geçmediğini biliyoruz” dedi.

Ünlü Eğitim Koçu Fidan Atalay: "Hangisi at ? 🤣" Ünlü Eğitim Koçu Fidan Atalay: "Hangisi at ? 🤣"

Bu tür açıklamalara göre de” Resmi kurumların hiçbir şekilde böyle açıklamalara izin vermemesi gerekiyor. Ellerinde bir belge ya da veri olmadığı ortadadır. İnsanlara bir kaos ortamı yaratarak kıyamet senaryosu neden çiziliyor?” diye sözlerine ekledi. Her zaman bu tür açıklamaların devam edeceği ve deprem kuşağında yaşıyor olmamız her zaman dikkatli bir şekilde depreme hazırlık yapmamız gerekmektedir.

Editör: Ismail Usta