Dağlıca’dan şehit haberleri gelmeye devam ediyor, yüzüne bakmaya kıyamadığımız yiğit evlatlarımızı hayalleriyle birlikte şehit veriyoruz. 31 Ekim 2016 günü Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Hisar Dağı Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada PKK’lı teröristler aslan gibi üç askerimizi daha şehit etti. Bu acı haberle Dağlıca bir kez daha yürek yaktı,en çok da anaların yüreği yandı .Üç ana daha evladı için yanıp tutuştu.Yürek yangını başka şeye benzemez,hiçbir tarifi yoktur.PKK bitti bitecek derken, Dağlıca yüreklerimizi yakmaya devam ediyor.Dağlıca daha ne kadar yüreklerimizi yakacak,daha ne kadar aslan gibi askerlerimizi şehit vereceğiz bilmiyoruz.Temennimiz bir an önce bu hain terörün bitmesinden yanadır.Aslan gibi askerlerimizi şehit vermek canımızı acıtıyor ,zorumuza gidiyor.

PKK terörü nedeniyle en çok şehit verdiğimiz yerlerden birinin adı şüphesiz Dağlıca'dır.Bu yüzden Dağlıca adı bize şehitlerimizi ve PKK’lı teröristlerin kalleşliklerini hatırlatıyor.PKK en kanlı ve en kalleş eylemlerini Dağlıca bölgesinde gerçekleştirmiş aslan gibi askerimizi şehit etmiş ama Dağlıca’da asla başarılı olamamıştır. 21 Ekim 2007 günü Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Köyü'nde bulunan Kamando Taburu, Irak’tan giren 200 PKK’lı terörist tarafından basıldı.Hain baskında 12 asker şehit düştü, 8 asker kaçırıldı.6 Eylül 2015 günü Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristler 16 askerimizi şehit etmişlerdir.Bu hain saldırıları gerçekleştiren terör örgütü her defasında sadece Türkiye’ye değil ,bütün dünyaya gerçek yüzünü göstermiştir.Kim PKK’nın gerçek yüzünü ne kadar görmüş ,arasına ne kadar mesafe koymuş o konu dün de bugün de çok tartışılır.Eğer bugün Dağlıca yine yüreğimizi yakmaya devam ediyorsa , bunda PKK’ya arka çıkan içimizdeki ve dışımızdaki destekçilerinin vebali olduğunu unutmayalım.Ne acıdır ki ,Irak’ta ,Suriye’de DEAŞ’la mücadele ediyoruz yalanı ile PKK’lı teröristlere de dağıtılan son derece modern silahlar, Dağlıca gibi yerlerde askerlerimizi şehit ediyor.Bunu görmezden gelenler de şehit askerlerimizin katilleridir.Dağlıca yüreklerimizi yakmaya devam ederken, bize dost olduğunu söyleyen ülkelerin ne kadar dost olduklarını yaşayarak görüyoruz.Ülkemizde kan döken, kaos yaratmak için elinden geleni yapan terör örgütlerini kim baş tacı ediyorsa; onların dost olmadıklarını ikiyüzlü olduklarını da biliyoruz.

Dağlıca bölgesi PKK terör örgütü için bu coğrafyada çok önemli bir bölgedir. Bu yüzden PKK’lı teröristlerin Dağlıca‘daki hain saldırıları hız kesmiyor. PKK Dağlıca bölgesini, PKK terörünün en azgın dönemlerinde olduğu gibi Irak’tan Türkiye’ye, Türkiye’den Irak’a geçiş noktası olarak kullanmak istiyor. Ne var ki güvenlik kuvvetlerimiz bu hain geçişe izin vermemek için canı pahasına gece gündüz demeden görevini yapıyor,gerekirse şehit düşüyor. Şimdi Dağlıca bölgesinde asker bir sınır duvarı gibi duruyor.Bunu bilen hainler de fırsat kolluyor. Hainlikler Dağlıca’da kumpas kurunca ,yüreğimiz yanmaya devam ediyor. Umalım da Dağlıca bir daha yüreğimizi yakamasın.Dağlıca şehitlerimiz nur içinde yatsın…