n

n
n “Büyük düşler kuranlar düşlerini gerçekleştirmez, aşarlar.”
n
n Her gün aynı işleri yapıp farklı sonuçlar beklemek boşunadır. Nereyi hedef almışsak attığımız ok o yöne gider. İnsan, düşünceleri ve hayalleri kadardır. Konfüçyüs, “Ağaca çıkmak istiyorsan, yıldızlara çıkmayı hayal edeceksin” demiştir. Demek ki yalnızca hayal kurmak yetmiyor. Bununla birlikte, yapılması gereken neyse, bu alanda büyük bir gayret göstermeliyiz. Bakmakla, seyretmekle, dereden karşıya geçilmiyor. Mücadele, hep mücadele etmeli insan. Ancak o zaman varmak istediği hedefe ulaşabilir. Yatarak, yerinde sayarak çalışmadan hiçbir iş başarılamaz.
n
n İnsanların olduğu gibi milletlerin de büyük hedefleri vardır. Sosyolojik manada millet olmuş; tarihe yön vermiş, insanlığa büyük hizmetler etmiş milletlerin sayısı fazla değildir. Günümüzde maddi zenginlikten daha önemlidir kültürel zenginlik. Maddeyi işleyerek kültürümüzü dünyanın değişik coğrafyalarına ulaştırmışızdır. Kültürle, sanatla, medeniyet değerleriyle belirli bir estetiğe ulaşan eserler günümüze kadar gelmiştir.
n
n “Hayal gücü olan bir insanın, imkânları sınırsızdır.” Her zaman kendini geliştirmiş, belirli bir sınırlamanın içine sığmamış insan özgürlüğün bilincine varmıştır.
n
n “Her konuda gerçeğe ve akla uygun olarak hareket etmeyi ileri süren kişi için bağımsızlık hayattan daha değerlidir.”
n
n Ülkemizi daha ileri hedeflere ancak böyle düşünen nesiller ulaştırabilir.
n