Annesi Damla Akar Menteşe'yi 4 yıl önce, 29 yaşında yumuşak doku kanserine kurban veren 6 yaşındaki Deniz Bartu Menteşe, kendisi de 3 yıldır lösemi ile mücadele ediyor.

SAMSUNLULARA ÇAĞRI

Doktorların, 3 ay içerisinde donör bulunmaması halinde hayati fonksiyonlarının tehlikeye gireceğini belirttiği Deniz Bartu için yakınları harekete geçti, sosyal medyadan çağrı yaptı. Binlerce takipçiden karşılık bulan çağrı, kampanyalara dönüştü. Deniz Bartu'nun hastalığını arkadaşları aracılığıyla öğrenen Samsunlu gençler Hatice Damar ve Asya Yılmaz da Samsunlulara, doku tipinin belirlenmesi için kan bağışı çağrısında bulundu.

DURUMU AĞIRLAŞABİLİR

Deniz Bartu Menteşe'nin yaklaşık 3 yıldır lösemiyle mücadele ettiğini ve iyileşme yöneliminde olan hastalığın son aylarda tekrarladığını belirten Hatice Damar, "Doktorlar uygun doku bulunamaması halinde durumunun ağırlaşabileceğini söylüyorlar. Bizim isteğimiz, insanlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı davranmaları. Bulundukları illerde Kızılay'a kan bağışında bulunmaları yeterli oluyor. Bunun sonucunda da ilik, Deniz Bartu ya da bir başka hastayla uyuşabilir. Bu şekilde bir kişinin hayata tutunmasını sağlayabilirler" ifadelerini kullandı. Damar, Trabzon başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde çağrılar üzerine, kök hücre bağışı kampanyaları başlatıldığını sözlerine ekledi.

Barış BUDANOĞLU