Sezonun en önemli maçıydı.

Ya herro ya merro ifadesi, tam da bu maç için söylenecek bir sözdü.Kazanmamız durumunda sadece bizim değil ligin gidişatı değişecekti.Elazığ,Antep,Malatya puan kaybetmişti.Bu maçı kazanmamız üç puandan çok fazlası demekti.Kısaca ne pahasına olursa olsun kazanmak zorunda olan bir Samsunspor çıktı sahaya.

Kaleci Furkan ve Murat cezalı. Sağ bek Oğuzhan, sol bek Sevgi ve ortada haftalar hatta aylar sonra ilk on birde yer bulan Ivanov. Maçın psikolojisinden olsa gerek iki takım da temkinli başladı maça. Samsunspor ilk 45 dakikada Ofoedu ve Kone'yle iki net pozisyon buldu. Maçın 3. dakikasında sekmeye başlayan önce değiştirin işareti yapan sonra vazgeçip oynamaya karar veren Ofoedu, bu iki pozisyonda başroldeydi. Ofi kasığındaki problem nedeniyle ikinci yarıya çıkamadı. İkinci yarıya hızlı ve baskılı başlayan ekip Giresun oldu.10 dakika iyi baskı kurdular. Pozisyon da buldular. Samsunspor bu baskıyı kırmaya çalışırken, bir yan toptan golü yedi.Bir anlamda Giresun kurduğu baskının karşılığını aldı. Gol dakikasına kadar pozisyonu olmayan Giresun, golü ilk pozisyonunda buldu. Haftalardır niye oynatılmıyor diye gündem olan Ivanov tutuk görünürken oyunda kaldığı sürede varlık gösteremedi.
Takım olarak da ikinci yarı gol atabilecek bir baskı kuramadı Samsunspor.
Bu Giresun, bizden çok üstün bir takım değil. Oyun olarak da çok ekstraları yok.Sadece çok istediler. İsteklerini yansıttılar. Biz özellikle ikinci yarı buna karşılık veremedik. İlk yarıda kaçan iki net pozisyona hayıflanıp durduk maç boyunca.

Üst üste dördüncü deplasman maçından da mağlup ayrıldık. Sahasında seyircisiyle kazanan bir takım olduğumuz bir kez daha tescillenmiş oldu. Tam 12 haftadır beraberlikle hiçbir maçımız bitmiyor. Hoca her ne kadar ya herro ya merro dese de berabere kalmayı dahi beceremeyen bir görüntümüz var.

Kaybettiğimiz son 4 deplasman G.Antep,Karabük, Adana , Giresun. Bu tür hedefe oynayan takımlara karşı kazanamıyorsanız hatta kaybediyorsanız ligde bir türlü sıçrama yapıp istediğiniz yerde olamıyorsunuz. Mehter takımı gibi bir ileri iki geri. Bir hafta dokuzuncu bir hafta yedinci olabiliyorsunuz o kadar. Daha yukarısı olmuyor bir türlü.
Şimdi gelinen noktada 40 puandayız ve kalan 4 maçımız var.Bu 4 maçı kazanabilirseniz 52 puan play off için yeter mi?Yeter.

Peki bu takım 4'te 4 yapabilir mi?
Dahası bu takım Balıkesir 'i deplasmanda yenebilir mi?
Yorum sizin...