Sivil toplum siyasetten çok dertli. Herkes hesap peşinde diyorlar. Ancak bu hesapları çoktan kapattı millet. 16 yıl oldu, değiştirmiyor iktidarı. Kimse de değişecek diye boşa çeşitli nifaklar üretmeye kalkmasın. Yemez bu millet. Niye? 2001 öncesini biliyor, kafasına dank etti. Herkesin hesabı iyot! O yıl emekli olduğumdan beri değişimi gördüm, ne makam verdiler ne ticaret ne de herhangi bir hizmet! Ama milletin destanlaştığını gördüm ve yazdım, yazıyorum.

Liderini buldu mu millet bir adım atmaz geriye! Okunacak kaynak çok, isteyen gitsin millî kütüphaneye destanlar dönemini bir incelesin. Halkın muhayyilesi nasıl üretir erini, yiğidini, liderini görsün. Orada yazıyor. Lider dediğinin öyle çok bilgili becerikli olması falan da gerekmiyor. Millî muhayyilede kainatı titreten koca yüreğin içinde bir yer ettin mi sensin! Başka bir şey liderlik, milletin yüreğinin hissetmesi gerek onu. Hissederse çıkan çatlak sesler kitleler içinde yok olur gider. Bilgi, beceri,cesaret, dirayet…hepsi seferber olur gider liderin çevresinde ölümüne, bu millet öyle destan ve kahraman yaratan bir millet!

Menderes faciasından beri demokrasi dışı yönetim özlemleri bela olagelmişti. Millet yönetilemesin diye siyasetçileri yıpratmak gelenek olmuştu. Bu 16 yıllık sürede kalktı mı bu gelenek? Hayır ama kalkmadı eller havaya, yürekler bütündü büsbütün!

Birbirine düşen siyasetçiler yüzünden 12 Eylül'de darbeye onay veren millet, 15 Temmuz'da ne yaptı? Gördük, yaşadık. Milletin böylesine sahiplendiği lidere lazım olan kılavuzluk. Kusur bulmayacaksın, alternatif çözüm sunacaksın!

İyi Parti kuruldu,belki kılavuz muhalefet yapabilir umuduyla adını başlık yapıp yazdım. Bize sarılacak çok yara bıraktınız diyordu lideri, heyecanlandım, yaraları 9 maddede yazdım. Sonra Sayın genel sekretere tanıdığım için hayırlı olsuna gitmiştim, sordum: Adınız başlıklı yazımı okudunuz mu? Cevap okumadım. Eğitim projenize kim bakıyor? Avukat! 40 senedir bu işin içindeyim, beni dinler misiniz? Hayır, genel başkanla sinemaya gideceğim, seni avukat dinlesin! Baktım ki doğru bilgiye ulaşmak gibi hiçbir dertleri yok! CHP'nin zaten yok.

Saadet lideri üretim ekonomisinden bahsedince düşünceleri dikkatimi çekti. Gidip bilgi alayım, iktidar bunu nasıl yapmalı bir proje var mı falan diye. Aradım, basın danışmanını. Randevu istedim, cevap ilginç: Elimden geleni yaparım Hocam! Randevuyu bile lutuf görüyorlar yani. İyi de ben bir şey istemiyorum ki halka kılavuzluk edecek projeniz varsa söyleyin diyecektim.

Efendiler, millî mücadele ruhumuzu kırmak için bütün dünya seferber, boşuna baş olmak için uğraşmayın, kılavuz olun iktidara. Ülkenin her yerinden bilgi akıyor lidere, o bilgilerden siz de verin ona iyiliğimiz için, saadetimiz için. Sayın Bahçeli bağırdı çağırdı, olmadı…şimdi sensin diyor, milleti anladı ama kaybedince anladı, yazık ki! Kendi kurduğu parti de dahil bütün partiler bir araya gelse liderin oyu değişmez, hiçbir siyasî desteğe ihtiyacı yok, destanlaştı artık, görün daha bu gerçeği!