Milli Eğitim Bakanlığı, Ömer Dinçer döneminde 4+4+4 eğitim sistemine geçmişti. 2012 yılından bu yana uygulanan bu sisteme ağır eleştiriler yapılmış fakat yetkililer oralı olmamıştı. Öyle ki, Nabi Avcı ile dört yılda iki bakan eskiten 4+4+4 eğitim sisteminin yanlış olduğu görüşü akademisyenler başta olmak üzere hala devam ediyor.

Şimdi de bunun yerine 3+3+3+4 sisteminin getirileceği iddia ediliyor.(3+3+3+4): 0-1-2: hazırlık 3-4-5: ilkokul 6-7-8: ortaokul 9-10-11-12: lise olacak.

Bakanlık uzun vadede 0-1-2 hazırlık grubunu özel sektöre bırakmayı planlıyor. Yeni sisteme göre devlet okullarındaki ana sınıfları kaldırılacak. Eğitim sistemi ana sınıflarından başlayarak değişime uğrayacak. Devlet okullarındaki ana sınıflarının kaldırılması ile birlikte ana sınıfları özel kapsama alınacak. Eğitimde özelleştirme hazırlık sınıflarına inerken, çocukların eğitimi için çok önemi olan anaokulları yükünü devlet sırtından atmış olacak.

Yoksul ve dar gelirli ailelerin çocukları özel okullara gidemeyecek. Doğal olarak boşluğu doldurmak için devreye tarikat,cemaat ve vakıflar girecekler!..

Bu sistemle birlikte devlet okullarındaki ana sınıflarının kapatılması ile anasınıfı öğretmenleri,sınıf öğretmenleri ve ortaokul branş öğretmenleri de norm fazlası olacak.

4+4+4 Eğitim Sisteminin enkazının hala kaldırılamadığını ,bu şartlarda tekrar ve resmen sıfırdan bir sistem daha getirilmesi ülkemiz için kaygı verici olacaktır. Umarız bu haber iddia edildiği gibi kalır ve öğretmen, veli görüşü alınmadan faaliyete geçmez.

Basına yansıyan bir başka habere göre ise Sayın Bakan İsmet Yılmaz, bakanlığın adının 'ma'arif vekaleti' olmasını uygun görmüş.

Eğitim sistemiyle sürekli oynamanın yararı olmadığı ortada…

'Arif' olan anlar artık…