Çok direndi, çok mücadele verdi, çok sabretti ama o da dayanamadı.Yeter artık dedi. Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar başkanlık görevinden istifa etti. 22 Temmuz 2012 tarihinde iki futbolcu , 47 trilyon borçla kayyumun kapısından aldığı bu kulübü iki yılı aşkın süredir idare etti ve canına tak edince bırakmak zorunda kaldı.

Adana beraberliği sonrasındaki tepkilere çok üzüldüğünü, yaralandığını ifade etti ama asıl sorun dayanılmaz boyutlara ulaşan maddi sorunlardı. Geçmişten gelen borçları ödeyebilmek için, takımın puan silme cezası almaması için tüm maddi kaynakları borçlara aktarmak zorunda kaldı. Mevcut kadroya ve personele ödeme yapılamayınca; hepsinden önemlisi bu konuda umut kalmayınca, artık yürümüyor dedi ve bıraktı Başkan Kar. Futbolcularımın yüzüne bakamayacak duruma gelince bırakırım demiştim ve bırakıyorum dedi. Evet bir kartopu gibi giderek büyüyen maddi sorunlara bir de hak etmediği eleştiriler ve ailesine kadar varan saldırılar, şahsına yapılan hakaretler de eklenince, dayanamadı ve bıraktı.

Zaman zaman duygusal anlar yaşadığı basın toplantısında isyan vardı, hüzün vardı, tepki vardı. Bu takımın 40 trilyonunu batırdılar. derken tepkili, Bu kulübün 3,5 trilyonu kayıp, ayın 21 inde mahkeme bu konuda karar verecek bekleyin. derken kızgın,reklam anlaşması yaptığımız bir firma sahibine Bunlara para verirsen yüzüne bakmam diyecek kadar alçaldılar. derken de adeta şoktaydı.

Defalarca Hakkımı helal etmiyorum! sözüyle de kendisine yapılan haksızlıklara dikkat çekiyordu. Benim de bir ailem var, evimin içine kadar girdiler, sözleriyle de duygusal anlar yaşıyordu.

Bu durumu üzerime alıyorum, ben bırakırsam belki bu tür olumsuzluklar ve tepkiler biter diye düşünüyorum ve o yüzden istifa ediyorum derken, yönetim kurulunun ocaktaki olağan kongreye kadar görevi sürdüreceğinin altını çiziyordu. Her şey benim bırakmam üzerine kurgulanıyor, ben bırakayım belki düzelir, belki sahip çıkılır sözleri manidardı.

Peki sayın başkan haksız mı? 1000 kişiye oynayan bir takıma sahip çıkması gereken tek insan Emin Kar mı? 100 adet , evet yanlış duymadınız sadece 100 adet kombine kartın satıldığı bu şehirde başkan ve yönetiminden nasıl bir mucize beklenebilir ki? Takıma destek verenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen bu şehirde yönetim ne yapabilir ki? Geçmişten gelen borçların sorumlusu bu insanlar mı? 10 yıldır ödenmemiş stadyum kirasını ödemek zorunda bırakılıp 250 bin lira hesapta olmayan bir harcamanın bu döneme rastlaması tesadüf mü? Sosyal medyada her gün düzenli olarak karalama yapılıp insanların doğum yerleri, aileleri, özel yaşamları üzerinden propaganda yapıp kamuoyu oluşturulmaya çalışılması çok mu masumane? Başkanın basın toplantısında dile getirdiği Bu yönetime reklam verirseniz yüzüne bakmayız. telkinleri hangi akıl ve mantıkla açıklanabilir ki? Daha önce de istifa etmek istediğinde Sakın bırakma! diyenlerin bugün Sen bilirsin! demeleri, başkanın dile getirdiği benim bırakmam üzerine her şey kurgulanıyor sözünü haklı çıkarmıyor mu?

Bıraktı işte. Bakalım ne değişecek? Sayın Kar görevdeyken maça gelmeyen güruh, bakalım ilk maçta tribünleri dolduracak mı? Trabzonlu başkan istemiyoruz diyenler, şimdi bağırıp çağırmak için nasıl bir bahane bulacaklar? Kar adaysa biz yokuz diyenler olağan kongre için hazırlığa başlayacaklar mı? Takımı uçurumun kenarında bırakanlar temlikleri kaldıracak mı? Borç olduğunu bilmiyor muydun, niye tekrar aday oldun diyenler ne yapacak?

Sorular, sorular, sorular... Bu soruların cevabını bulamayacağımız kesin. Karşılığını bulamamış sorular yüzünden bu hale gelmedi mi bu kulüp?

Başkan Kar ın basın toplantısında sarf ettiği ama ayrıntılarını açıklamadığı öyle bir söz var ki... Bence Samsunspor adına gerçekten çok üzücü bir durum.
FİLLERİN KAVGASINDA ÇİMEN OLMAK İSTEMİYORUM. Meselenin özü bu.