Fırat Can Üzüm ve Pascal Lundqvist'in golleriyle Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup eden Göztepe, 1. Lig'de bitime 2 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Göztepe

28 Nisan 2024 - Göztepe, 2021-2022 sezonunda küme düştüğü Süper Lig'e 2 yıllık aradan sonra geri dönüyor. Sarı-kırmızılılar, Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında Gençlerbirliği'ni Fırat Can Üzüm'ün (77') ve Pascal Lundqvist'in (90+3') golleriyle 2-0 mağlup ederek bu sonuca ulaştı.

Bu galibiyetle Göztepe, 66 puana ulaşarak 1. Lig'de 2. sırayı garantiledi ve Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu. Eyüpspor, daha önce Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen ilk takım olmuştu.

Göztepe taraftarları da bu tarihi başarıyı büyük bir coşkuyla kutladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Üçkuyular Meydanı'nda toplanan taraftarlar, kortej halinde Gürsel Aksel Stadı'na yürüdü. Yoğun kalabalığın yaşandığı Güzelyalı ve Göztepe semtlerinde taraftarlar coşkulu tezahüratlarla takımlarını destekledi. Tribünlerde dev bir koreografi hazırlayan Göztepeliler, bayrak, pankart ve flamalarla statı adeta festival alanına çevirdi. Bilet alamayan binlerce taraftar ise maçı Paten Parkı'nda kurulan dev ekrandan izledi.

Samsun Sahilleri turizm sezonuna hazırlanıyor! Samsun Sahilleri turizm sezonuna hazırlanıyor!

Göztepe yönetimi de bu tarihi günde takımlarını yalnız bırakmadı. Danimarkalı Başkan Rasmus Ankersen ve kurmayları, tribünlerde yer alarak bu coşkulu atmosfere ortak oldular.

Göztepe'nin Süper Lig'e dönüşü, İzmir futbolunda büyük bir sevinçle karşılandı. Sarı-kırmızılılar, yeni sezonda Süper Lig'de kalıcı olmak için mücadele edecek.

Göztepe'nin Süper Lig'e yükselişindeki bazı önemli noktalar:

  • Teknik direktör Ümit Özer'in başarılı çalışmaları
  • Transferlerde yapılan doğru hamleler
  • Taraftarların büyük desteği
  • Takımın birliktelik ve savaşçılığı

Göztepe'nin bu başarısı, Türk futbolunda umut ışığı yakarak diğer alt lig takımlarına da ilham kaynağı olması dileğiyle.

Editör: Arda KERSU