Bazı özel anlar fotoğraflanamayacak kadar çabuk geçip gidebiliyor. Bir fotoğraf makinesiyle sizi sürekli takip eden biri de yoksa bu tarz anları yakalamak çok zor olabiliyor. Bebeğinizin ilk adımları ya da evcil hayvanınızın yaptığı şirinlikleri bir şekilde kaydetmek istiyorsanız işte Google tam olarak bu görevi üstlenen bir ürün tanıttı. Google Clips oldukça ilginç bir kamera. Yuvarlatılmış köşelere sahip kare tasarımla gelen Clips, istediğiniz yere tutturabileceğiniz ve önemli anları kaydedebileceğiniz cinsten bir cihaz.

Google Clips'in bir güvenlik kamerası olmadığının altını çizelim. Clips makine öğrenimli sistemi sayesinde özellikle kaydetmek istediğiniz kişi ya da hayvanları algılayabiliyor ve ona göre çekimler yapabiliyor. Clips'in bir diğer ilginç özelliği ise ses kaydetmiyor oluşu. Sessiz hareketli fotoğraflar oluşturuyor. Bu yanıyla Apple'ın Live Photos özelliğini andırıyor. Clips, açık bir görüşe sahip olduğunda çekim yaparak en güzel anları hafızasına kaydediyor.

Clips'le kaydedilen görselleri video, fotoğraf ya da GIF olarak dışarıya aktarabiliyorsunuz. Sürekli kullanımda 3 saat boyunca aktif olarak çalışabilen Clips'te 12 megapiksel sensör yer alıyor. 130 derece görüş açısına sahip kamera 16 GB dahili hafızayla geliyor. Clips'in kaydettiği fotoğraf ve videolara iOS ve Android uygulamasından ulaşmak mümkün. Burada fotoğraf ve videoları düzenleyebilir, silebilir, kaydedebilirsiniz. Google'ın yaptığı açıklamaya göre Clips şimdilik Pixel modelleri, iPhone 6 ve üstü, Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S8'le çalışıyor. Fotoğraflar cihazlara Wi-Fi Direct aracılığıyla iletiliyor. Google Clips'in yurt dışı fiyatı 250 dolar.

KAYNAK:LOG