Samsunspor Başkanı Erkut Tutu'nun yeni stadyumla alakalı verdiği bilgilere ilişkin Samsunspor Taraftarlar Derneği 1984 Söğütlübahçe'nin Eş Başkanları Samet Bulgan ve Kadir Bulgan, açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Sayın Başkan Erkurt Tutu'nun yeni stadyumun koltuk renkleri ile alakalı olan açıklaması bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Taraftarların sosyal medyada yapmış olduğu anketler sonucu çoğunluğun kırmızı renkte mutabık kalması, renklerin kırmızı olacağı yönündeydi. Fakat Başkan Erkurt Tutu'nun, koltukların bir bölümünün beyaz olacağını söylemesi, işi oldu bittiye getirmesi, tribünlerin sahibi biz taraftarları hayrete düşürdü.

NE OLDU DA FİKERLER DEĞİŞTİ

"Üstelik 23 Temmuz 2015 tarihli bir haberde, Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk'ün bu konuyla alakalı ''Stadın iç koltuk ve dış rengi için Samsunsporlu taraftarlara da danışılacağını dile getirmesi ve yaptığımız görsellerle ilgili Samsunspor'un resmi internet sitesi ile Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü internet sitesinde anket yapmayı planlıyoruz'' şeklindeki açıklamaları bugün gelinen noktada birbiriyle çelişmektedir. Ne oldu da fikirler değişti, taraftara danışılmaktan vazgeçildi? Acilen açıklama bekliyoruz ve bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz."

KAPSAMLI AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

"Sayın Başkan Erkut Tutu'dan bir de stadyumun çevresinde sosyal alan imkanlarının, yağmurlu maçlarda ön kısımların etkilenip etkilenmeyeceğiyle, tribünlerin tellerle çevrelenip çevrelenmeyeceğiyle, loca ve kombine satışlarıyla alakalı kapsamlı bir bilgilendirme talep ediyoruz. Sonuçta halı saha değil, stadyum açıyorsunuz sayın başkan. "

Samsunspor resmi internet sayfasındaki anket haberi:

Taraftarın tercihi 'Kıpkırmızı' bir stad!