Muharrem ayı dolayısıyla ilçede aşure dağıtımını sürdüren Zeytinburnu Belediyesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerine aşure ikram etti. Farklı branşlarda eğitim gören öğrenciler okula geldiklerinde aşure sürprizi ile karşılaştı. Evlerinden uzakta eğitimini sürdüren öğrenciler, aşureyi beğeniyle tüketirken yapılan ikramdan memnuniyetlerini dile getirdiler. Yurtdışından eğitim amaçlı gelen öğrenciler de aşureyi severek yedi. Belediye yetkilileri gün boyunca ilçede bulunan çeşitli üniversitelerin ve Atatürk Öğrenci Yurdu'nun öğrencilerine aşure dağıtımı yaptı.

Günlük olarak hazırlanan aşureler paketlenerek vatandaşlara dağıtılıyor
İlçede Muharrem ayı boyunca 50 bin kişilik aşure ikramı yapılacağını belirten Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Müdürü Muhammet Güneş, 'Zeytinburnu ilçemiz genelinde üniversiteler başta olmak üzere aşure dağıtımlarımız devam etmektedir. Camilerde , ibadethanelerde ikramlarımız devam ediyor. Cevizlibağ metrobüs durakları, ana arterler , Kazlıçeşme Marmaray durağı ve Zeytinburnu Metro istasyonlarında da dağıtımlarımız devam etmekte. 58. Bulvar daha birçok noktada dağıtımlarımız devam ediyor. Halkımız çok minnettar, öğrencilerimiz, hastalarımız teşekkürlerini iletiyorlar. Aşurelerimiz günübirlik olarak dağıtımı yapılıyor. Aşevimizde hazırlıyoruz. Akşam hazırlanıyor sabah paketleyip öğlen vakti dağıtımlarımıza başlıyoruz' dedi.

'Şehir dışından gelen öğrenciler mutlu olacaklar'
Aşure ikramından memnun kaldığını söyleyen İsmail Adanalı, 'Aşureyi seviyorum. Annem yapınca yiyorum ya da komşular yaptığında. Allah razı olsun burada şehir dışından gelen bir sürü öğrenci var. Onlar da yiyecek, mutlu olurlar' dedi. Başka bir öğrenci ise, yapılan ikramdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, aşureyi çok severim bugün diyetteydim ama iki tane yedim. Gayet güzel olmuş' dedi.

Belediyeden üniversiteli öğrencilere aşure sürprizi