Neşetiye Mahallesinde harabe halindeki bir bina, Germencik Belediyesi tarafından restore edilerek, Kültür ve Taziye Evine dönüştürülerek mahalle halkının hizmetine sunuldu.
Neşetiye Mahallesine güzel bir hizmet kazandırdıkları için mutlu olduğunu ifade eden Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, 'Mahalle muhtarımız taziye evi yapılması için talepte bulundu. Biz de tamam dedik. Arkadaşlarımız alanı inceleyip gerekli çalışmaları yapıp bu eseri, bu binayı yaptılar. İyi ki gelip böyle bir talepte bulunup bizler de size böyle güzel bir tesis kazandırmış olduk. Bizim için köylülerin kıymeti ve önemi çok büyük. Köylülerimizin bakış açısını değiştirmeliyiz. Yaşadığımız yerin kıymetini bilelim. Dün oturulmaz dediğiniz yerde bugün modern bir yer kazandırdık. İnşallah bu tesis size en iyi hizmeti verir. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim' diye konuştu.
Dua edildikten sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ve açılışa katılan vatandaşlar Kültür ve Taziye Evini gezdi. Vatandaşlara tavuklu pilav, ayran ve lokma ikram edildi.
Açılış törenine Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Neşetiye Mahalle Muhtarı İkram Gelmez, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı

Germencik’te Kültür ve Taziye Evi açıldı