Ulusal Ajans tarafından sürdürülen 1944 proje arasından seçilen Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yaptığı, 'Dijital Medya Uygulamaları' isimli projenin son aşamasında 5 öğrenci İspanya'ya gitti. Mesleki eğitim öğrencileri ve personellerinin eğitimini içeren 'Dijital Medya Uygulamaları Projesi' ile radyo televizyon alanı ve gazetecilik alanı öğrencileri Almanya, İtalya, Polonya'ya gitti.

Projenin son aşamasında 5 öğrenci ve 1 öğretmen 1-16 Mayıs tarihleri arasında 15 gün kalacakları İspanya'ya gittiler. Proje kapsamında 4 Avrupa ülkesine öğrenci gönderdiklerini belirten İlkadım Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Şahin, 'Proje kapsamında okulumuzdan 1 öğretmen 5 öğrenci gönderdik. Fakat bu kapsamda Adana, Mersin ve Elazığ'dan toplam 20 öğrenci 4 öğretmen gönderiyoruz. Öğrencilerimiz oradaki çalışmaları yerinde görme fırsatı bulacak' dedi.

İspanya'da çeşitli gazeteleri ziyaret edecek olan 11. sınıf gazetecilik sınıfı öğrencileri, baskı teknikleri, kullanılan programları yerinde görme fırsatı bulmuş olacak.