İlçede sevilen ve sayılan bir kişiliğe sahip olan Malazgirt Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcılığına olarak tayini çıkması üzerine, Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı tarafından veda yemeği verildi. İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar'ın onuruna verilen yemekte konuşan Kaymakam Soner Kırlı, 'Müdürümle ben yaklaşık iki yıl çalıştım. İyi bir takımdık. Jandarmamızla, emniyetimizle, garnizon komutanlığımızla, belediyemizle beraberdik. Görev değişimi, bizim görevlerimizin kaçınılmaz bir parçasıdır. Önemli olan ayrıldığınız yerde neler bıraktınız, arkanızdan nasıl anılacaksınız. Mühim olan budur. Müdürümüzle birlikte birçok şeyi başardık. Çok şükür ilçemizde barış ve huzur hâkim. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Bizler müdürümüzden çok memnunduk. İnşallah kendisiyle başka il ve ilçelerde görüşmek nasip olur. Kendisine yeni görev yerinde başarılar diliyorum İlçemize yaptığı hizmetlerden dolayı da çok teşekkür ediyorum' dedi.
İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar ise, 'Yazarak, çizerek değil, doğal olarak içimden geldiği gibi konuşmak istiyorum. Görev yaptığım süre içerisinde başta kaymakamımız ve ayrıca belediye başkan vekilimiz Soner Kırlı olmak üzere, savcılarımız, hâkimlerimiz, adliye personelimiz, jandarmamız, emniyetimizde birlikte görev yaptığım mesai arkadaşlarım, Sivil Toplum Kuruluşları, muhtarlarımız, korucularımız, kurum amirleri ve çok değer verdiğim Malazgirtli kardeşlerimin desteği ile 2 yıllık görevim boyunca hep yanımda hissettim. Onur duydum, gurur duydum. Bana verilen görevi 2 yıl boyunca layıkıyla yapmaya çalıştım. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. İnanınki bende bu ilçeyi çok sevdim buradaki arkadaşlarımdan ayrılmak çok zor olacak. Bu güzel ve anlamlı veda yemeğini tertipleyen mülki amirim Soner Kırlı ve emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.
Veda yemeğine Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Cumhuriyet Savcıları Selçuk SezervVe Özgür Özen, Hakim Garip Aykanat, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, Malazgirt yeni Emniyet Müdürü Metin Cebeci, STK Temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Program sonunda, İlçe kaymakamı Soner Kırlı, yaklaşık 2 yıldır ilçede başarıyla görev yapan ilçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar'a başarı plaketi takdim etti.

Emniyet müdürüne veda yemeği